چهارمین همایش فن بازار سلامت و فن آوری به مقارن با روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران در سطح ملی، روز یکشنبه 20 آبان97 در محل تالار ابن سینا واقع در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز به کار کرد. این همایش و فن بازار ملی سلامت طی دو روز با ارائه پنلهای تخصصی و همچنین فن بازار شامل ۳۱ غرفه مراکز رشد دانشگاههای علوم پزشکی کشور در حال برگزار است. در حاشیه این همایش دکتر صحراییان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و دبیر همایش، با بیان اینکه این روز در دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان روز فن آوری شناخته می شود گفت: در طی این همایش پنل ها و بحث های مختلفی در خصوص چالش هایی که در حوزه فن آوری وجود دارد توسط اساتید انجام می شود که مهم ترین پنل، بحث انتقال تکنولوژی و تجاری سازی محصولاتی است که در شرکت های دانش بنیان صورت می گیرد.
وی افزود: یکی از مشکلات مشترک شرکت های دانش بنیان و فن آوران نحوه تجاری کردن محصولات است که این امر از طریق برگزاری پنل های مختلف مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
دبیر همایش ادامه داد: نکته بعد در ارتباط با شرکت دانشجویان در ایجاد وخلق ایده های فناورانانه است که دانشجویان از دانشگاه های مختلف کشور به صورت تیم های مختلف دانشجویی به رقابت می پردازند و دانشجویان بین الملل به عنوان سفیران فن آوری در این همایش شرکت دارند.
دکتر صحراییان در پایان گفت: امیدوراریم در پایان این همایش بتوانیم خدمتی را به جامعه پژوهشگران و فناوران کل کشور ارائه دهیم.
در ادامه دکتر فریدی دبیر اجرایی همایش با اشاره به محورهای برگزاری این رویداد گفت: محور اول در قالب پنلهای تخصصی از جمله دانشگاه نسل سوم، ارائه مدل های بومی دفاتر انتقال تکنولوژی و مسئله محوری در انجام پژوهش در نظر گرفته شده که فراخوان برای ایدههای محصول محور نیز در دل محور سوم گنجانده شده است.
وی تشریح کرد: در رابطه با این فراخوان ۱۰۰ ایده محصول محور به دبیر خانه ارسال شده است که از بین آنها ۶ ایده برتر تقدیر و با اعطای جوایز نقدی و اعتبار حمایت خواهند شد.
دبیر اجرایی این همایش محور دیگر را فن بازار این همایش عنوان و خاطرنشان کرد: بخش فن بازار شامل غرفه هایی از مراکز رشد دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور هستند که 16 دانشگاه علوم پزشکی در غالب ۲۲ مرکز رشد در 31 غرفه این فن بازار حضور یافتند.
همچنین مسابقه دانشجویی حل مسئله بر اساس مدل کسب و کار با مشارکت گروه های اعزامی از دانشگاههای سراسر کشور برگزار و به ۳ رتبه اول جوایز نقدی اعطا خواهد شد.
دکتر فریدی محور پایانی را محور سفیران فناوری نام برد و توضیح داد: در این محور از ظرفیت دانشجویان بینالمللی که پیامبران و انتقال دهندگان فناوری به کشور خودشان هستند استفاده میشود. از میان ۸۰۰ دانشجوی بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی تهران ۵۰ نفر به این رویداد علاقه نشان دادند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شرکتها، دانشجویان و مدیران اضلاع اصلی این همایش هستند ضمن آنکه کارگزاران، صندوقها و دستگاههای اجرایی نیز در این فن بازار حاضر خواهند بود.
توضیح اینکه در این همایش دکتر مخبر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور داشتند و با هیئت همراه از غرفه های فن بازار بازدید کردند.
ضمناً این همایش با مشارکت و حمایت وزارت بهداشت، سازمان انتقال خون، سازمان محیط زیست، ستاد نانو، ستاد توسعه فناوری های سلول های بنیادی، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، ناجا، صنعت نفت و سایر سازمان ها برگزار شد.