در افتتاحیه دومین همایش و فن بازار ملی سلامت که روز یکشنبه 16 آبان 95 سالن همایشهای حجاب برگزار شد، دکتر رضا ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر جعفریان، رییس دانشگاه و اعضای هیئترییسه دانشگاه از غرفههای نمایشگاه بازدید کردند.
دکتر ملکزاده، در نشست خبری که در حاشیه نمایشگاه برگزار شد، در خصوص برگزاری اولین فنبازار ملی سلامت گفت: فنبازار جایی است که فنآوران و تولیدکنندگان باهم ارتباط پیدا میکنند و محصولات، کیفیت آنها و جزئیات مربوطه عرضه میشود و این فرصت خوبی است که مصرفکنندگان و مشتریان محصولات را بشناسند. امیدواریم روزبهروز فنآوران حجم بیشتری از بازار داخلی را در اختیار داشته باشند.
وی افزود: هم در بخش صنعت دارویی و هم در بخش تجهیزات پزشکی پیشرفتهای خوبی را داشتیم. در این مسیر چالشهایی نیز وجود دارد بهعنوانمثال وجود تولیدات چینی باقیمت و کیفیت پایینتر که امیدواریم در آینده بخش وسیع از بازار در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار گیرد.
حمایت دولت از فنآوران
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در خصوص حمایتهای دولت گفت: دولت تلاش خود را میکند و در این زمینه صندوق فناوری، نوآوری و شکوفایی که اعتباری نزدیک به 900 میلیارد تومان است را در اختیار فنآوران قرار میدهد. اقتصاد دانشبنیان، فرهنگسازی لازم دارد و هنوز این اتفاق در دولت نیز روان نشده است؛ اما تلاش خود را میکنیم که بتوانیم به مجموعه صنعت در بخش سلامت کمک کنیم.
محصولاتی داریم که قابلیت رقابت با نمونه خارجی خود را دارند.
دکتر جعفریان رییس دانشگاه در گفتوگو با خبرنگاران در خصوص برگزاری این فن بازار گفت: فن بازار سلامت جایی است که تولیدکنندگان دانشبنیان در عرصه سلامت با مصرفکنندگان باهم ارتباط برقرار کرده و اطلاعات لازم در زمینه نیازها و محصولات را کسب میکنند. فنآوری بهعنوان حلقه انتهایی زنجیره پژوهش و نمود آن است و تکمیلکننده چرخه دانش تا استفاده مردم از محصولات است. حضور 57 شرکت دانشبنیان و ارائه نزدیک به 200 محصول نشاندهنده این امر است که فنآوری سلامت درحالتوسعه است و البته هنوز قدمهای ما اولیه است و دانشگاه علوم پزشکی تهران تلاش میکند که این موضوع را بهصورت ملی پوشش دهد و توجه و حمایتهای لازم را جلب کند. رییس دانشگاه در خصوص حمایتهای صورت گرفته گفت: حمایتهایی نیز در این زمینه در این فن بازار صورت گرفته است و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای خریداران محصولات این فن بازار تا 50 درصد و معاونت تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت تا 25 درصد حمایت مالی را در نظر گرفتهاند. امیدواریم با این حمایتها تولیدکنندگان دانشبنیان دلگرم شده و نیاز جامعه را تولید کنند. دکتر جعفریان در زمینه توان رقابت محصولات داخلی با محصولات خارجی گفت: در این زمینه که محصولات داخلی توان رقابت با مشابه خارجی خود را دارند، نمیتوان نظر کلی داد اما بیشک محصولاتی داریم که قابلیت رقابت با نمونه خارجی خود را دارند مانند برخی داروها که مورد تأیید است و پزشکان نیز در تجویز خود از آنها استفاده میکنند. ما در عرصه بینالمللی باید بتوانیم باکیفیت رقابت کنیم و مزیت رقابتی قیمت پایینتر و کیفیت بالاتر است. در خصوص هزینه میتوانیم هزینه تولید را نسبت به بسیاری از کشورها کاهش دهیم اما باید در زمینه کیفیت به درجهای برسیم که امکان رقابت را داشته باشیم.
رییس دانشگاه با تأکید بر توجه تولیدکنندگان به نیاز جامعه گفت: درخواست ما از تولیدکنندگان این است که به نیاز جامعه توجه کنند و وجه اقتصادی تولیدات خود را نیز در نظر بگیرند. توجه به بازار کشورهای منطقه که متقاضی محصولات باکیفیت بالا و قیمت پایین هستند، نیز برای در اختیار قرار گرفتن این بازار مؤثر است و لازم است ما افق بلندتری را برای فعالیتها در نظر بگیریم و در نهایت لازم است تعامل و ارتباط بین دانشگاه و صنعت بیشتر و بهتر شود.
تحول در نظام آموزش دانشگاهی
دکتر کبریایی زاده رییس هیئتمدیره سازمان تأمین اجتماعی در نشست خبری گفت: اکنون به محققان جوان اعتماد شده است که دانش خود را به محصول تبدیل کنند و این امر این نوید را به ما میدهد که محققان از انجام کار صرفاً پژوهشی فراتر رفته و این جسارت را پیداکردهاند که به ارائه محصول بپردازند و محصولات ارائهشده در این فن بازار نشان داد که محققان از ابتدای کار، نگاه به بازار برای ارائه محصول خود داشتهاند که این امر نشاندهنده تحول در آموزش دانشگاهی است.
توضیح اینکه در این همایش دو روزه دو نشست تخصصی با موضوعات تقویت اقتصاد دانشبنیان و دانشگاه نسل سوم، آموزش و پژوهش مبتنی بر نیاز برگزار میشود.
دکتر مسعود یونسیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر سید حمید خویی رییس مرکز رشد فرآوردههای دارویی، دکتر طاهره سادات جعفرزاده کاشی رییس مرکز رشد فناوری موارد و تجهیزات دندانپزشکی و دکتر حسین عرب علی بیک رییس مرکز رشد فناوری اطلاعات سلامت، اعضای پانل اول و دکتر محمد جلیلی معاون آموزشی دانشگاه و دکتر مسعود یونسیان و دکتر مصطفی محقق معاون دانشجویی دانشگاه اعضای پانل دوم را تشکیل می دهند.
نشست دانشجویی و برگزاری مسابقه ایده و آیین تجلیل و اختتامیه مراسم در روز دوشنبه و روز دوم همایش و فن بازار برگزار خواهد شد.
در این فن بازار بیش از 190 شرکت دانشبنیان با محصول آماده ارائه، 22 سازمان کارفرمایی دارای بازار برای محصولات و 33 دانشگاه علوم پزشکی به ارائه محصولات خود پرداختند.