کرم ژانولاما، نمادی از صادرات دانش و کالای دانشبنیان
شرکت دانش بنیان ژانوس وابسته به مرکز بیماری های پوست و جذام، مدت کوتاهی پس از تجاری سازی کرم ژانولاما موفق به صادرات این محصول به اتحادیه CEMAC شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری، شرکت دانش بنیان ژانوس وابسته به مرکز بیماری های پوست و جذام، مدت کوتاهی پس از تجاری سازی کرم ژانولاما موفق به صادرات این محصول به اتحادیه CEMAC شد.
در سال ۱۳۹۱ جمعی از اعضای هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصمیم گرفتند تا حاصل سالها تحقیق و تلاش خود درزمینهٔ درمان جدید بیماریها را به مرحله عمل برسانند. به همین جهت تأسیس یک شرکت دانشبنیان باهدف ساخت و عرضه محصولات و خدمات برگرفته از دانش ایشان در دستور کار قرار گرفت. پس از ماهها جلسه و انتخاب تیم کاری، ابتدا در زمستان ۱۳۹۲ موافقت ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت و در تابستان ۱۳۹۳ شرکت دانشبنیان ژرف اندیشان نوید سلامت (ژانوس) جهت ارائه محصولات دارویی، آرایشی و بهداشتی در اداره ثبت شرکتها، ثبت و فعالیت خود را آغاز نمود. ژانوس قصد دارد تا علاوه بر تأمین نیازهای دارویی متخصصین ارجمند در درمان بیماران، نسبت به ارائه فرمولاسیونهای نوین نیز اقدام نماید
یکی از محصولات این شرکت کرم ژانولاما است؛ این دارو ترکیبی که برای اولین بار در ایران تولید میشود جهت درمان ملاسمای صورت مورد مصرف قرار میگیرد.
ملاسما یک بیماری اکتسابی به شکل لکهای قهوهای تا خاکستری تیره (هایپرپیگمانتاسیون) است که در بخشهایی از پوست صورت که بیشتر در معرض آفتاباند، بهخصوص بر روی گونهها، پیشانی و چانه پدید میآید.
کرم موضعی ژانولوما حاوی %4 هیدروکینون، %05/0 ترتینوئین و %01/0 فلوئوسینولون استوناید میباشد.
هیدروکینون هیدروکسی فنولی است که با مهار تیروزیناز باعث مهار ساخت ملانین میگردد. علاوه بر این ترتینوئین که در داروهای کراتولیتیک طبقه بندی میشود یک متابولیت ویتامین آ است و رتینوئیدها در درمان ملاسما مؤثر بوده و باعث تحریک چرخه سلولهای پوستی میشوند؛ بنابراین سرعت از دست دادن پیگمانت های رنگی را افزایش میدهند. برای افزایش اثر دهی این دو دارو از یک کورتیکواستروئید (فلوئوسینولون استوناید) استفادهشده است. کرم سهگانه ترکیبی ژانولوما اثربخشی بهتری در کاهش رنگدانهها به علت افزایش اثر دهی (سینرژیسم) را داراست.
این دارو ملاسما را بهبود میبخشد، اما درمان قطعی آن نیست. قرار گرفتن در معرض بعضی از علل ایجاد ملاسما مانند نور خورشید ممکن است موجب بازگشت آن شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید به سایت januspharma.com مراجعه نمایید.
ارسال به دوستان