اولین نشست مدیران عامل شرکت های دانش بنیان حوزه سلول و بافت دانشگاه
اولین نشست مدیران عامل شرکت های دانش بنیان حوزه سلول و بافت دانشگاه
اولین نشست مدیران عامل شرکت¬های دانش بنیان دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدف بحث و بررسی زمینه¬های ایجاد کنسرسیوم مشترک در حوزه طب بازساختی ( حمایت از فعالیت¬های مرتبط با تجاری سازی محصولات رشته¬های مهندسی بافت و سلولهای بنیادی) در تاریخ چهاردهم مهرماه 1395 راس ساعت 11 صبح در محل دفتر گروه تجاری سازی دانشگاه برگزار و موضوعات مشروح زیر توسط حاضرین در نشست مطرح و به بحث گذاشته شد.
اولین نشست مدیران عامل شرکتهای دانش بنیان حوزه سلول و بافت دانشگاه
به منظور بررسی تشکیل کنسرسیوم مشترک
در حوزه طب بازساختی
اولین نشست مدیران عامل شرکتهای دانش بنیان دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدف بحث و بررسی زمینه های ایجاد کنسرسیوم مشترک در حوزه طب بازساختی ( حمایت از فعالیتهای مرتبط با تجاری سازی محصولات رشته های مهندسی بافت و سلولهای بنیادی) در تاریخ چهاردهم مهرماه 1395 راس ساعت 11 صبح در محل دفتر گروه تجاری سازی دانشگاه برگزار و موضوعات مشروح زیر توسط حاضرین در نشست مطرح و به بحث گذاشته شد.
در آغازآقای دکتر منظم ضمن خوشآمد گویی، اهداف کلی از برگزاری نشست را برای مدعوین حاضر در نشست بازگو نمودند. ایشان با مهم قلمداد نمودن برنامهها و عملیات اجرایی در حوزه طب بازساختی و اهداف مشترک ستاد توسعه علوم و فناوریهای سولهای بنیادی و دانشگاه علوم پزشکی تهران برای حمایت و توسعه فعالیتهای مرتبط با علوم و فناوریهای مذکور، گردهم آوردن و تشکیل مجموعهای متشکل از شرکتهای دانش بنیان توانمند در قالب کنسرسیوم و یا تعاونی شرکتهای دانش بنیان راراهکاری مهم در همراستا نمودن فعالیتهای این شرکتها برشمردند.
در ادامه جلسه آقای دکتر امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی نهاد ریاست جمهوری، با اشاره به شکلگیری شورای شرکتهای دانش بنیان در حوزه سولهای بنیادی و طب بازساختی در قطبهای سه گانه کشور در جنوب به مرکزیت شیراز، شمال به مرکزیت تبریز و مرکز ایران به محوریت تهران، فعالیتها و برنامههای انجام گرفته و در دست اقدام در هر یک از قطبهای مذکور را به اجمال بازگو نمودند. دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی نهاد ریاست جمهوری با مهم برشمردن نقش شرکتهای دانش بنیان، به سیاستهای حمایتی این ستاد برای حمایت از فعالیتهای شرکتهای فعال در حوزه طب بازساختی و سلولهای بنیادی اشاره نمودند. دکتر حمیدیه اصلیترین شرط بهرهمندی از حمایتهای ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی را توجه به خلق محصولات فناورانه و مورد نیاز جامعه سلامت کشور توسط شرکتهای دانش بنیان عنوان کردند. دکتر حمیدیه با اشاره به بازار بزرگ و رو به رشد طب بازساختی در جهان، با توجه به نقاط قوت ایران در حیطه دانش و فناورهای طب بازساختی، زمان برای اقدام در داخل کشور را مناسب دانستند. ایشان واقع نگری در ورود به بازار و اقتصاد کلان جهان را ضرورتی انکار ناپذیر بر شمرده و وجود توانمندیهای علمی و بهرهمندی از سرمایه غنی انسانی در حوزه طب بازساختی را زمینه ساز دستیابی به موفقیتهای بزرگ در حوزه اقتصاد دانش بنیان ذکر کردند.
همسو با بیانات آقای دکتر حمیدیه، آقای دکتر منظم مدیر دفتر توسعه فناوری دانشگاه، تشکیل کنسرسیوم شرکتهای دانش بنیان در حوزه طب بازساختی و سلولهای بنیادی را گامی موثر و مفید در راستای تقویت و همافزایی توانمندیهای شرکتهای دانش بنیان محسوب کرده و تشکیل این مجموعه علمی برخوردار از توانمندیهای فناورانه و تجارب تجاری سازی محصولات در بازار سلامت را در ابعاد ملی و فرا ملی دارای ارزش افزوده ای قابل ملاحظه دانستند.
در ادامه جلسه آقای دکتر اسماعیل صدرالدینی با استقبال از اهداف برگزاری جلسه و موضوع حمایت از شرکتهای دانش بنیان توسط ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی و دفتر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران، خواستار ترسیم هدفهای کلان و اعلام رئوس برنامههای مد نظر در تشکیل کنسرسیوم شرکتهای دانش بنیان دانشگاه در حوزه طب بازساختی و سلولهای بنیادی شدند. ایشان لزوم توجه به موضوع منابع (بالقوه و بالفعل)، فرایندها و خدمات، استانداردها وقوانین و مقررات را در ایجاد زیرساختهای کنسرسیوم حائز اهمیت دانستند. آقای دکتر صدرالدینی شناسایی و در نظر داشتن عوامل جانبی و تاثیر گذار بر فعالیت کنسرسیوم همانند سیاستها، مباحث اقتصادی و برنامههای کلان کشور در حوزه فناوری و چگونگی ارائه خدمات توسط شرکتهای دانش بنیان را توصیه نمودند. شناسایی وضعیت موجود و تعیین اولویتهای مرتبط با هدف و برنامه تشکیل کنسرسیوم و بیان روشن ماموریتهای این مجموعه از دیگر تاکیدات ایشان بود.
آقای دکتر رضا فریدی مجیدی، دیگر عضو حاضر در جلسه با ذکر این نکته که در سابقه فعالیتهای پژوهشی و خلق دانش در دانشگاهها تکلیف بسیاری از تعاریف و کلیدواژهها روش شده است، نبود یک تعریف جامع از محصول را یادآور شدند و لزوم پرداختن به آن و بیان تعریفی جامع و فراگیر از محصول فناورانه در حوزه بافت ، سلول و طب بازساختی را ضروری دانستند. ایشان همچنین سطح بندی شرکتهای دانش بنیان در حیطه توانمندیها و تجربیات و ماهیت و ساختار علمی و فناوری آنها در ارائه خدمات را امری لازم بر شمردند. آقای دکتر فریدی تشکیل کنسرسیومی متشکل از شرکتهای دانش بنیان در دانشگاه را برخوردار از مزایا و پیامدهای مثبت بسیار دانسته و کارایی و اثربخشی این مجموعه علمی را در صورت ایجاد بنیانهای مناسب و صحیح قطعی قلمداد کردند.
آقای دکتر حمیدرضا فتاح دیگر نماینده حاضر در جلسه در تایید سخنان ابراز شده توسط سایر اعضای نشست لزوم توافق بر یک تعریف جامع از محصول را خواستار شدند. ایشان همچنین موضوع شناسایی و جذب منابع مورد نیاز برای اجرایی نمودن برنامههای احتمالی کنسرسیوم متشکل از شرکتهای دانش بنیان را امری اجتناب ناپذیر دانسته و اولویت بندی و ارزشگذاری اهداف و عملیات اجرایی را خواستار شدند. آقای دکتر فتاح با تذکر این مطلب که بلوغ و رشد درخور و قابل قبول مجموعه شکل گرفته از شرکتهای دانش بنیان نیازمند صرف زمان و حرکتی مستمر و تدریجی خواهد بود، پیش نیاز این حرکت را آگاهی و شناخت کافی از موقعیت کنونی شرکتها، قابلیت و تواناییهای آنان و تناسب اهداف با نیازهای واقعی برشمردند.
آقای دکتر احمدرضا دهپور ،سخنان خود را با طرح این پرسش آغاز نمودند که افق خدمات مرتبط با سلول درمانی و سلولهای بنیادی و طب بازساختی به کجا خواهد بود؟ ایشان برای تشریح بیشتر پرسش خود توجه به دیدگاههای گوناگون در بازنمایی مسئله را مطرح نمودند. دیدگاههایی از قبیل بررسی عوامل پاتوژن، نگاه بیولوژیک و رویکرد اپیدیمیولوژیک به موضوع طب بازساختی و سلولهای بنیادی از جمله تاکیدات دکتر دهپور بودند. آقای دکتر دهپور داشتن نگاهی راهبردی به مسئله را ضروری دانسته و تعیین دقیق رسالت و دورنمای حرکت به سمت چگونگی حمایت از فعالیتهای طب بازساختی را با بیان کامل ماموریتها و اهداف، حیاتی قلمداد کردند. دکتر دهپور بر نظرات سایر حاضرین در جلسه و از جمله لزوم بیان تعریفی جامع از محصول، اولویت بندی نیازها، شناسایی خطوط راهنما، تدوین دستورالعمل و شیوهنامههای اجرایی تاکید نمودند.
در خاتمه آقای دکتر منظم با جمع بندی مطالب بیان شده در این نشست پرسشی را با این مضمون مطرح کردند که " آیا در راستای تشکیل کنسرسیوم مشترک شرکتهای دانش بنیان در حوزه طب بازساختی و سلولهای بنیادی، ابتدا باید مطالعات جامعی در زمینه تشکیل کنسرسیوم شرکتهای دانش بنیان به انجام رسد و یا به طور همزمان، با شروع بررسی وضعیت موجود و انجام مطالعات امکان سنجی و تدوین نقشههای راهنما، فعالیتهای مقدماتی مربوط به شکل گیری این تشکل علمی آغاز شود"؟ که نهایتا مقرر شد در جلسه آتی با حضور تعداد بیشتری از شرکتهای دانش بنیان مرتبط به این موضوع پرداخته شود. همچنین مقرر شد در جلسه آتی شرکتهای مدعو از دستاوردها ، توانمندیها و برنامه های آتی خود در زمینه های فعالیت خود گزارش مبسوط ارائه نمایند.
در پایان این نشست مقرر شد دومین جلسه در خصوص این موضوع در طی سه هفته آینده و با حضور همه اعضا برگزار گردد.
ارسال به دوستان