برگزیدگان دومین همایش و فن بازار ملی سلامت
گفتوگو با مسعود مکوندی، برگزیده دومین همایش و فن بازار ملی سلامت
مسعود مکوندی دانشجوی کارشناسی مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک در دانشگاه دزفول در دومین همایش و فن بازار ملی سلامت با ارائه پتنت با عنوان «دستگاه تشخیصدهنده آرتیفکت حرکتی در سیستمهای رادیوگرافی آنالوگ و دیجیتال» برگزیده و تقدیر شد.
در بخش مسابقه دانشجویی دومین همایش و فن بازار ملی سلامت که 17 آبان 95 برگزار شد، 100 دانشجو در حوزه پایاننامه، پروتوتایپ، پتنت و طرح و ایده نوآورانه از کل دانشگاههای علوم پزشکی کشور و همچنین دانشگاههای برتر وزارت علوم ثبتنام کرده بودند که از میان آنها 12 مورد (2 پتنت، 3 پروتوتایپ، 3 پایان نامه، 4 طرح و ایده نوآورانه) در این حوزه برگزیده اعلام شد.
دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه دانشگاه علوم پزشکی تهران بهمنظور تشویق و ترغیب دانشجویان عزیز به انجام طرحهای کاربردی با بهرهگیری تجربه دانشجویان موفق در حوزه فناوری و آشنایی بیشتر با این عزیزان با دانشجویان برگزیده مصاحبه کرده، چند مصاحبه در سایت دانشگاه منتشر شد.
این دفتر در ادامه این گفتوگوها با مهندس مکوندی هم مصاحبه کرد که در ادامه میخوانید:
مکوندی در خصوص طرح خود توضیح داد و گفت: «دستگاه تشخیص آرتیفکت نیاسا با استفاده از یک سیستم فناورانه انفعالی بدون آنکه از خود انرژی و اشعهای تشعشع کند آرتیفکتهای حرکتی بیمار را تشخیص داده و به تکنسین رادیولوژی اطلاع میدهد. با استفاده از این دستگاه، بسیاری از ضررهای جانی و مالی که در اثر تکرارهای ناشی از حرکات بیمار در زمان تصویربرداری رخ میدهد جلوگیری میشود.»
وی افزود: «تحقیقات خود را از سال ۹۳ در ۷ مرکز درمانی شهرستان اهواز با عنوان نقش آرتیفکت حرکتی در افزایش هزینههای بیمارستانی آغاز کردم. این تحقیقات نشان میداد تکرارهای ناشی از حرکات بیمار قبل از تصویربرداری موجب ضررهای مالی و جانی بسیاری بود و بر نیاز وجود چنین دستگاهی دلالت میکرد. این طرح با کاهش تکرار پروسه رادیوگرافی، دوز دریافتی اشعه بیمار را کاهش داده و همچنین از زیانهای مالی و اتلاف وقت بیمار و کادر رادیولوژی جلوگیری میکند که ازاینجهت نقش مهمی در نظام سلامت دارد.»
مکوندی با برشمردن موانع و مشکلات موجود برای انجام طرح خود گفت: متأسفانه تحقیق و پژوهش که حاصل آن تجاریسازی یک محصول است. در کشور ما دارای چالشهای بسیاری خصوصاً در بحث سلامت است. من از ابتدا با اخذ مجوزهای تحقیقاتی در بیمارستانها دچار مشکل بودم چراکه بهعنوان یک پزشک مهندس و فرد مستقل از دانشگاه علوم پزشکی حق ورود به بیمارستان و استفاده از منابع اطلاعاتی مراکز را نداشتم. در مرحله تولید نیز آنقدر در سیکلهای معیوب اداری درگیر میشویم که وقتی برای پیگیری محصول جدید باقی نمیماند. این در حالی است که یک مخترع و مبتکر دارای تفکر ایده محوری بوده و علاوه بر یک ایده، دارای ایدههای زیادی است که در بحث سلامت اهمیت ویژهای دارد چون میتواند نجاتبخش جان یک بیمار باشد و یا از درد بیماری دیگر بکاهد. بنده وظیفه خود میدانم که دانش پزشکی را به علم مهندسی درآمیخته و ابزاری برای سهولت کادر درمانی و سیر درمان بیماران طراحی کنم.
وی انتظارات خود از دانشگاه و کشورش را بیان کرد و افزود: «افرادی که در جشنوارهها و کنگرهها برگزیده میشوند، به حال خود رها نشوند و از آنها در موارد اجرایی مشاوره گرفته شود تا پیشازاین شاهد تلف شدن استعدادهای نخبگان و فناوران کشور نشویم. همچنین آنها را تا مراحل تجاریسازی که نیازمند مکاتبات جدی وزارت بهداشت، معاونت غذا و دارو و اداره کل تجهیزات پزشکی است، همراهی سازند. دانشگاههای علوم پزشکی جهت ورود فناوران باید نسبت به قوانین پژوهشی بازنگریهای جدی انجام دهند. چراکه حاصل پژوهشهای آنها به کمک نظام سلامت کشور خواهد آمد. بحث ارتباط بین دانشکدههای مهندسی و دانشکدههای پزشکی با تشکیل سازمان نظاممهندسی پزشکی قابلحل است. نظام مهندسی پزشکی میتواند فناوریهای سلامت را پوشش دهد و نسبت به ارتقای آن نقش مهم و تأثیرگذاری را داشته باشد».
وی در ادامه گفت: «تیم ما هماکنون در حال کار روی ۴ پروژه نوآورانه دیگر در حوزه سلامت است که خوشبختانه به نتایج خوبی دست یافته است».
مکوندی، عامل اصلی موفقیتش را توکل به خدا، کار تیمی و پشتکار، خستگیناپذیری عنوان کرد و از پدر و مادر خود بهعنوان مشوق اصلی نام برد و گفت: همچنین از کسانی که در انجام طرح به من کمک کردند مهندس زراسوندی، دکتر بابک مختاری، دکتر آیدین مهدی زاده و همچنین الگوی خودم جناب آقای مهندس محمدجعفر حسینی شیرازی تشکر میکنم.
برگزیده دومین همایش و فن بازار ملی سلامت در پایان به دانشجویان کرد که روی فناوریهای روز مطالعه داشته باشند تا بتوانند با بهکارگیری آنها بهره بالاتری از تواناییهای خود برای خدمت به کشور و مردم عزیزشان داشته باشند.
دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه:
دانشگاه براین باور است که تشویق محققین و شناسایی و حمایت از استعدادهای درخشان گامی سودمند در راستای پویایی بیشتر تحقیقات کاربردی و محصول محور در دانشگاه است و موجبات پیشرفت و خودکفایی کشور را فراهم مینماید بنابراین دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال 1394 بهمنظور توسعه و ترویج فرهنگ فناوری و حمایت از طرحهای فناورانه روز 20 آبان که مصادف با روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه است را بهعنوان «روز فناوری سلامت» اعلام نموده است و بر همین اساس اولین همایش فناوری سلامت در آبان سال 94 به همراه نمایشگاه محصولات دانشبنیان دانشگاه علوم پزشکی تهران بهمنظور بزرگداشت مقام پژوهشگران و فناوران برتر در حوزههای گوناگون علوم پزشکی و شناسایی و معرفی آخرین و برترین دستاوردهای فناورانه و نوآوریها در این عرصه برگزار شد.
در سال 95 در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری برای اقدام و عمل جهت تحقق هر چه بیشتر اقتصاد مقاومتی و با رویکرد حمایت از توانمندیها و تولیدات دانشبنیان داخلی و ایجاد فضایی مطلوب برای فناوران حوزه علوم پزشکی کشور، مقرر شد روز فناوری سلامت بهصورت ملی برگزار و دومین همایش و فن بازار ملی سلامت با محوریت دانشگاه علوم پزشکی تهران ذیل دفتر همکاری دانشگاه صنعت و جامعه و با شعار دانشگاه فناور، محور اقتصاد دانشبنیان برگزار شود. از ویژگیهای این برنامه اضافه شدن بخش دانشجویی که همایش بود که انشاءالله با هماهنگی مرکز رشد استعدادهای درخشان دانشگاه و همچنین سایر نهادهای دانشجویی و نظرات سازنده دانشجویان عزیز بتوانیم در سالهای آتی حضور پررنگتر دانشجویان را شاهد باشیم. قطعاً نقطه نظرات سازنده و پیشنهادهای همه دانشگاهیان ازجمله دانشجویان عزیز همواره مورد استقبال قرار میگیرد.
ارسال به دوستان