گفتوگو با مدیر توسعه فناوری و ارتباط دانشگاه با صنعت در خصوص شیوهنامه خرید از نمایشگاه ساخت ایران و فن بازار ملی سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران
در پی تصویب و ابلاغ شیوهنامه خرید از نمایشگاه ساخت ایران و فن بازار ملی سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران با دکتر محمدرضا منظم، مدیر توسعه فناوری و ارتباط دانشگاه با صنعت گفتوگو شد.
با توجه به رهنمودهای مکرر مقام معظم رهبری در موردحمایت از تولید ملی و تحقق اقتصاد مقاومتی و بهمنظور کاهش وابستگی آزمایشگاههای داخلی به تجهیزات و مواد وارداتی و همچنین استفاده از توانمندیهای داخلی و پشتیبانی از فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان درزمینهٔ ساخت تجهیزات و تولید مواد آزمایشگاهی و حمایتهای مالی و معنوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تولیدات ساخت شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت در قالب نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران و فن بازار ملی سلامت، در راستای برخورداری دانشگاه علوم پزشکی تهران از حمایتهای مذکور و همچنین معرفی تجهیزات و دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان دانشگاه جهت شرکت در نمایشگاه و همچنین حمایت از محصولات دانشبنیان و شرکتهای دانشبنیان دانشگاه علوم پزشکی تهران شیوهنامه خرید از نمایشگاه تجهیزات ساخت ایران و فن بازار ملی سلامت مطرح و به تصویب شورای همکاری دانشگاه و صنعت رسید.
در پی تصویب شیوهنامه خرید از نمایشگاه ساخت ایران و فن بازار ملی سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران با دکتر محمدرضا منظم، مدیر توسعه فناوری و ارتباط دانشگاه با صنعت گفتوگو شد.
در رابطه با شیوهنامه خرید از نمایشگاه ساخت ایران، لطفاً ارکان و اهداف این شیوهنامه را توضیح دهید.
برای حمایت از محصولات شرکتهای دانشبنیان راههای زیادی وجود دارد یکی از این راهها این است که به آنها وام بدهیم. یکی دیگر از کارهایی که بهغایت بهتر است خرید محصولات آنهاست. البته در این شیوهنامه به دنبال اینکه محصولات بیکیفیت بخریم نیستیم و هر محصولی را خرید نمیکنیم.
درواقع با این شیوهنامه به این دنبال این هستیم که دانشگاه علوم پزشکی تهران اگر قرار است محصولی را بخرد اولویت اول را به محصول دانشبنیان بدهد و محصولاتی که قبلاً توسط جای دیگری سطحبندی شدهاند و از طرف دیگر توسط همانجا هم حمایت میشوند.
در نمایشگاه ساخت ایران تمام محصولاتی که قابلیت عرضه بازار دارند، سطحبندی میشوند و آنهایی که سطح بالایی دارند حمایت بیشتری میشوند؛ یعنی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری بابت خرید آنها یارانه میدهد.
به این صورت که اگر محصولی دانشبنیان و در دانشگاه هم موردنیاز است و معاونت علمی هم از آن حمایت میکند؛ اگر دانشکده بخواهد این محصول را بخرد و منابع هم برای خرید آن داشته باشد، دانشگاه نیز به خرید آن محصول کمک میکند.
دانشگاه سازوکاری را فراهم کرده که دانشگاه و مراکز را به سمتی هدایت کنند که بتوانند نیازشان را از طریق محصولات دانشبنیان بخرند؛ حاصل آن این است که دانشگاه بخشی از هزینهها را از طریق معاونت علمی فناوری میدهد و از آنطرف به شرکت کمک میکند، اما نیازسنجی اولویتبندی، سطحبندی و تخصیص اعتبار توسط کمیته انجام میشود.
این شیوهنامه سازوکاری است که اگر اتفاق بیفتد برای حمایت از تولید ملی خیلی خوب است. در دانشگاه ما به این اصل پایبند هستیم و خودمان هم خریدار هستیم و میتوانیم بهعنوان قدم اول برای حمایت پیشقدم شویم.
ویژگی بارز این شیوهنامه چیست؟
نوآوری این شیوهنامه در شفافیت و سادگی است و مانند دستورالعمل وزارت بهداشت پیچیدگی ندارد.
آیا این شیوهنامه میتواند الگویی برای سایر دانشگاهها باشد؟
ازنظر حمایت از تولید ملی این پیام را برای کشور داریم که دانشگاه علوم پزشکی تهران بهعنوان دانشگاه مادر، محصولات دانشبنیان ساخت ایران را میخرد پس درواقع این موضوع میتواند تبلیغی برای همه کشور نیز باشد. بنا داریم که رهبریت رونق تولید را با استفاده از این دستورالعمل و حمایتی که در حوزه خرید محصولات دانشبنیان میکنیم، انشاءالله داشته باشیم.
آیا این شیوهنامه ابلاغشده است؟
بله این آییننامه در شورای همکاری دانشگاه و صنعت مصوب شده است و طی نامهای توسط رئیس دانشگاه به کلیه واحدهای تحت پوشش دانشگاه ابلاغشده است.
از چه زمانی این شیوهنامه مورد استناد قرار میگیرد؟
در نمایشگاه سال 98 که نیمه دوم سال برگزار میشود، میتوان از طریق سازوکار این شیوهنامه در طول مدت یک سال اقدام به خرید تجهیزات ساخت ایران کرد. البته جلسات کمیته فنی بهزودی برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان