برگزیدگان دومین همایش و فن بازار ملی سلامت
عادله رأفتی، توکل، اعتمادبهنفس و توجه دقیق به راهنماییهای استاد را عامل موفقیت خود دانست
دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه گفتوگوهای خود با برگزیدگان دومین همایش و فن بازار ملی سلامت با عادله رأفتی حمزه کلابی مصاحبه کرد که در ادامه میخوانید.
در بخش مسابقه دانشجویی دومین همایش و فن بازار ملی سلامت که 17 آبان 95 برگزار شد، 100 دانشجو در حوزه پایاننامه، پروتوتایپ، پتنت و طرح و ایده نوآورانه از سراسر دانشگاههای علوم پزشکی کشور و همچنین دانشگاههای برتر وزارت علوم ثبتنام کردند که از میان آنها 12 برگزیده (2 پتنت، 3 پروتوتایپ، 3 پایاننامه، 4 طرح و ایده نوآورانه) معرفی شدند.
عادله رأفتی، دانشجوی مقطع دکترا رشته نانو بیوتکنولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در بخش دانشجویی دومین همایش و فن بازار ملی سلامت، با ارائه پایاننامهای با عنوان «سامانه تشخیصی میکروفلوئیدی تکثیر تکدمای حلقهای DNA برای شناسایی عامل بیماریزای سل» بهعنوان برگزیده موردتقدیر و تشکر قرار گرفت.
وی در توضیح طرح خود گفت: طرح انجام شده بخشی از پایاننامه کارشناسی ارشد من بود که با گرانت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و تحت راهنمایی آقای دکتر پوریا گیل به انجام رسید.
رأفتی با اشاره به دلایل انتخاب این موضوع گفت: شیوع بالای بیماری سل در استان گلستان از یک سو و نیز اولویتدار بودن طراحی و ساخت سامانههای میکروفلوئیدی تشخیصی موجب شد تا طراحی و ساخت سامانه میکروفلوئیدی برای تشخیص سریع و اختصاصی ماده ژنومی باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس (عامل بیماری سل) انگیزه لازم برای انجام این پروژه را باعث شود. خصوصاً اینکه گرانت حمایتی آن در قالب پروژهای گستردهتر توسط آقای دکتر پوریا گیل تهیه شده بود و امکانات لازم برای رسیدن به دانش فنی این سامانه تشخیصی قابل دستیابی بود. ازآنجاییکه زمان تشخیص میکروب سل بهصورت روتین بسیار طولانی است (حدوداً 40 روز) و همین عامل باعث میشود تا با تشخیص دیررس بیماری امکان سرایت این بیماری از فرد مسلول به دیگران افزایش یابد. در روش میکروفلوئیدی تشخیص میکروب سل در مدت زمان بسیار کوتاهی (تقریباً 15 الی 30 دقیقه) با هزینهای کمتر از روش روتین قابلشناسایی است و این امر میتواند با تسریع در امر شناسایی مسلولین سطح کمی و کیفی غربالگری این بیماران را در سطح نظام سلامت کشور ارتقاء بخشد.
رأفتی افزود: در مدت زمان تقریباً یک سالی که مشغول اجرای این طرح بودم ساعت کار من در تمام طول هفته از ساعت 8 صبح تا 8 یا 9 شب ادامه داشت و تحت راهنمایی استاد راهنمای گرامی و با ابتکار عمل و خلاقیت میتوانستیم بر مشکلات و موانع فنی پیشروی موفق شوم.
وی بیان کرد: در حال حاضر نیز موضوع رساله دکترای من حولوحوش کسب دانش فنی طراحی و ساخت یک نانوبیوسنسور تشخیصی جدید برای شناسایی و سنجش هورمون انسولین است که در ساخت آن از اپتاآنزیم ها و نانولولههای مغناطیسی DNA استفاده میشود و در مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مازندران پیگیر ساخت نمونه صنعتی پایلوت این سامانه میکروفلوئیدی هستیم.
رأفتی عامل اصلی موفقیت خود را توکل بر خدا، اعتمادبهنفس و توجه دقیق و «موبهمو» به راهنماییهای استاد راهنمای خود دانست.
این دانشجوی برگزیده، مشوق اصلی خود را قرار گرفتن در یک کارگروه (Team Work) علمی خوب که زمینهساز کسب موفقیت روزافزون است، دانست.
او مهمترین انتظارات خود از دانشگاه و کشورش را اینگونه بیان کرد: مهمترین انتظار من حمایت مسئولان کشور از محققین جوان و ایدههای نوآورانه ایشان به لحاظ مادی و معنوی است. به نظر من آنچه امروز به محققین جوان ما انگیزه مضاعف میدهد ترویج فرهنگ مثبتگرا و امیدوار به آیندهای روشن در مسیر آبادانی و پیشرفت ایران اسلامی است.
رأفتی در پایان سخنان خود به دانشجویان توصیه کرد که تجربه شخصی من نشان داده است که انتخاب موضوع تحقیقاتی پایاننامه با رویکرد فناورانه با راهنمایی استادی که خود در این زمینه مهارت لازم را داشته باشد، در یک کارگروهی مستمر و ادامهدار میتواند زمینهساز کسب مهارتهای فناورانه و علمی لازم در آینده کاری و حرفهای باشد.
توضیح اینکه دانشگاه براین باور است که با تشویق محققین و شناسایی و حمایت از استعدادهای درخشان گامی سودمند در راستای پویایی بیشتر تحقیقات کاربردی و محصول محور در دانشگاه بردارد و موجبات پیشرفت و خودکفایی کشور را فراهم نماید؛ بنابراین دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال 1394 بهمنظور توسعه و ترویج فرهنگ فناوری و حمایت از طرحهای فناورانه روز 20 آبان که مصادف با روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه است را بهعنوان «روز فناوری سلامت» اعلام کرده است و بر همین اساس اولین همایش فناوری سلامت در آبان سال 94 به همراه نمایشگاه محصولات دانشبنیان دانشگاه علوم پزشکی تهران بهمنظور بزرگداشت مقام پژوهشگران و فنآوران برتر در حوزههای گوناگون علوم پزشکی و شناسایی و معرفی آخرین و برترین دستاوردهای فناورانه و نوآوریها در این عرصه برگزار شد.
در سال 95 نیز در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری جهت تحقق هر چه بیشتر اقتصاد مقاومتی و با رویکرد حمایت از توانمندیها و تولیدات دانشبنیان داخلی و ایجاد فضایی مطلوب برای فنآوران حوزه علوم پزشکی کشور، مقرر شد روز فناوری سلامت بهصورت ملی برگزار شود و «دومین همایش و فن بازار ملی سلامت» با محوریت دانشگاه علوم پزشکی تهران ذیل دفتر همکاری دانشگاه صنعت و جامعه و با شعار دانشگاه فناور، محور اقتصاد دانشبنیان برگزار شد.
از ویژگیهای این برنامه اضافه شدن بخش دانشجویی به همایش بود که انشاءالله با هماهنگی مرکز رشد استعدادهای درخشان دانشگاه و همچنین سایر نهادهای دانشجویی و نظرات سازنده دانشجویان عزیز در سالهای آینده شاهد حضور پررنگتر دانشجویان باشیم. همواره نقطه نظرات سازنده و پیشنهادهای دانشگاهیان ازجمله دانشجویان عزیز مورد استقبال قرار میگیرد.
ارسال به دوستان