اختتاميه دومین همایش و فن بازار ملی سلامت
اختتامیه دومین همایش و فن بازار ملی سلامت
اختتامیه فن بازار ملی سلامت که دوشنبه 17 آبان 95 در سالن همایشهای حجاب برگزار شد
در اختتامیه فن بازار ملی سلامت که دوشنبه 17 آبان 95 در سالن همایشهای حجاب برگزار شد، دکتر یونسیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه گزارشی از روند برگزاری این فن بازار ارائه داد.
پسازآن دکتر جعفریان رئیس دانشگاه بابیان اینکه، بسیار خوشحالم که در همایش امسال تعداد زیادی از دانشجویان شرکت کردهاند، گفت: با استقبال شما دانشجویان از این فن بازار امید میرود که آیندهی درخشانی برای دانشگاههای کل کشور رقم بخورد.
وی افزود: برای بهرهمندی مناسب از فناوری، نخست باید بدانیم فناوری چیست و چرا باید مورداستفاده قرار گیرد. در ضمن اینکه، باید مضرات و منافع آن را در نظر داشته باشیم چراکه انسان با فناوریهایی که در اختیار دارد بعضاً استفادههای درستی از آنها نمیکند.
رئیس دانشگاه بابیان اینکه، فناوری، رساندن دانش به چیزی است که مورداستفاده است تصریح کرد: موارد بسیاری در سلامت وجود دارد که کاملاً وابسته به فناوری است بهعنوانمثال در جراحی کبد تا سی اسکن دقیقی از بیمار وجود نداشته باشد جراحی صورت نمیگیرد یعنی کاملاً به این نوع فناوری وابسته هستیم و مشاهدهی نتیجهی عمل زمانی که این فناوری وجود دارد با زمانی که وجود نداشت بسیار متفاوت است.
وی ادامه داد: در بسیاری از موارد نیز فناوری موجود بهدرستی استفاده نمیشود. بیماران بسیاری هنگام مراجعه برای تشخیص بیماری خود چند نمونه سیتیاسکن به همراه دارند که هیچیک از آنها مورداستفاده نیست و این نشاندهندهی استفاده نادرست از فناوریست.
دکتر جعفریان بابیان اینکه در مواردی هم استفاده از فناوری خطرآفرین است اظهار کرد: درجایی که قرار است فناوری محصولی از دانش باشد که برای کاربرد ما در زندگی استفاده شود تبدیل به چیزی میشود که طرز فکر و زندگی ما را شکل میدهد یعنی بهجای اینکه ما از فناوری استفاده کنیم فناوری از ما استفاده میکند.
رئیس دانشگاه ادامه داد: در استفاده از منابع نیز این اتفاقات روی میدهد یعنی منابع، امکانات و تجهیزات کشور را صرف جایی میکنیم که کاربردی در آنجا ندارند و این همان دورریزی منابع است و اگر از همین منابع بهدرستی استفاده کنیم مشکلات عمدهای را حل کردهایم.
وی مشکل دیگر استفاده از فناوری را تولید سریع آن عنوان کرد و افزود: در بسیاری از مراکز از فناوریهای موجود حداقل استفاده را میبرند بهعنوانمثال، هنوز زمان گارانتی دستگاه سیتیاسکن خریداریشده برای یک بیمارستان تمام نشده که سری جدید آن دستگاه وارد بازار میشود و خرید مجدد این دستگاه جدید با توجه به اینکه دستگاه قبلی همان کارایی را دارد دورریزی منابع است.
دکتر جعفریان بابیان اینکه، ما نباید به دنبال تکنولوژی برویم، تکنولوژی باید در اختیار ما باشد افزود: به دلیل اینکه سلامت در همه جای دنیا ازنظر منابع محدودیت دارد همه ما بهعنوان متولیان سلامت باید بدانیم که فناوری را برای چهکار و کجا باید مورداستفاده قرار دهیم تا از هدر رفتن آن جلوگیری کنیم
وی افزود: در تولید فناوری استاندارها باید رعایت شود چون در سلامت این موضوع بسیار جدی است و در صورت تائید یک صنعت استاندارد، استفادهی آن به متصدیان سلامت توصیه میشود در غیر این صورت خسارتهای هنگفتی به کشور تحمیل خواهد شد.
رئیس دانشگاه استفاده متناسب با نیاز کشور از فناوری را موجب ارزشمندتر شدن فناوری تولیدشده دانست و دانشگاه علوم پزشکی تهران را یکی از حامیان فناوری و توسعهی آن در عرصه سلامت کشور خواند. همچنین بر تسهیل برقراری ارتباط دانشگاهها با بخش خصوصی و صنعت، توسط سیاستگذاران سلامت کشور تأکید کرد.
در ادامه، بیانیهی دومین همایش و فن بازار حوزه سلامت، توسط دکتر امین استاد بازنشسته دانشکده فناوریهای نوین دانشگاه قرائت شد.
سپس دکتر پاسالار ضمن قدردانی از زحمات دکتر منظم و دکتر نگاهداری گفت: در این فن بازار با حمایت دکتر منظم و دکتر نگاهداری 45 تیم هفتنفره از دانشگاههای مختلف سراسر کشور در بخش دانشجویی بانشاط و انرژی فراوان شرکت کردند.
وی افزود: طرف صحبت من دانشگاههای تیپ 4 و دانشجویانی که به دنبال راهحل و حل مسئله هستند. به دانشجویان پیشنهاد میکنم تلاش خود را در خصوص حل مسائل سلامت از همان محل زندگی، شهر و استان خود را ادامه دهند و یادشان باشد اولین مسئلهای که باید حل کنند مسائل مربوط به اطراف خودشان است. چون اینگونه میتوانند راهحل مناسبی برای مسائل دیگران بیابند.
دکتر پاسالار در پایان سخنان خود، به دلیل اشکال در اینترنت، اعلام اسامی نفرات برتر تیم دانشجویی را به پایان امشب موکول کرد.
توضیح اینکه، یکشنبه 16 آبان 95 فن بازار ملی سلامت بهعنوان بازوی توسعه فناوری معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران همزمان با دومین همایش و فنبازار حوزه سلامت فعالیت خود را ذیل دفتر همکاری دانشگاه صنعت و جامعه آغاز کرد تا در راستای تسهیل ارتباط دانشگاه، مراکز رشد و شرکتهای دانشبنیان با صنعت و همچنین توانمندسازی اعضای هیئتعلمی در حوزه فناوری و آموزش چگونگی تجاریسازی ایدهها نقشی مؤثر ایفا نماید. در این فن بازار بیش از 190 شرکت دانشبنیان با محصول آماده ارائه، 22 سازمان کارفرمایی دارای بازار برای محصولات و 33 دانشگاه علوم پزشکی به معرفی محصولات خود پرداختند.
ارسال به دوستان