برنامه ارتباط صنعت و دانشگاه
دکتر برات قبادیان معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص برنامه ارتباط صنعت و دانشگاه گفت.
دکتر برات قبادیان معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص برنامه ارتباط صنعت و دانشگاه گفت:
ما باید همزمان هم به وضع موجودمان و هم به تحولات آتی انقلاب صنعتی چهارم که از سال ۲۰۱۲ آغاز شده است توجه داشته باشیم. درخصوص وضع موجود، واقعیت این است که وضعمان در زمینه ارتباط صنعت با دانشگاه و همچنین اداره علمی بخشهای مختلف تخصصی کشور چندان مطلوب نیست.
از سال گذشته استفاده از توانمندیهای داخلی و بی نیازی از خارج را شروع کرده ایم و برای این کار در سال جاری، ۱۰ برنامه کلیدی برای وزارت صنعت تعریف کرده ایم که یکی از این کارها طرح تاپ -توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار است. طبق این طرح، از طریق طرف تقاضا (بنگاههای صنعتی، معدنی و تجاری(، تقاضاهای علمی و فناورانه حوزه صنعت ثبت می شود و از سوی دیگر، طرف عرضه (پژوهشگران و فناوران) متناسب با آن تقاضاها، قدم بعد را برمی دارند. وی افزود: در راستای این ارتباط، هدف ما در گام اول تقاضامحور کردن پایان نامه ها و رساله ها به منظور حل معضلات و مشکلات علمی و فنی موجود و دانش بنیان کردن تولید کالاها و عرضه خدمات است. در گام بعد، ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه در بنگاه ها و گام نهادن در مسیر اهداف انقلاب صنعتی چهارم و ایجاد اشتغال پایدار و زایشی است.
. معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت گفت: ما نتوانسته ایم علم را در کشور همچون جوامع پیشرفته جا بیاندازیم و آن را تقاضامحور کنیم. در بخش صنعت ما هیچگاه نیامده ایم یک آمایش صنعتی- سرزمینی انجام دهیم و بر اساس آن صنایع مان را در استانهای مختلف پایه ریزی کنیم. حتی در جانمایی صنایع بزرگ نیز دچار خطاهای استراتژیک شده ایم؛ چنانکه صنایع انرژی بر و آب بر را در فلات مرکزی ایران تأسیس کرده ایم.
منبع ماهنامه علوم تحقیقات و فناوری شماره 31 تیر 98
ارسال به دوستان