یازدهمین همایش ملی بهداشت و ایمنی کار آغاز به کارکرد/ لازمه توسعه پایدار وجود نیروی سالم، شاداب و بامهارت
در یازدهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار که با شعار«سلامت نیروی کار، رونق تولید» برگزار شد، نمایشگاه فن بازار ملی بهداشت و ایمنی کار نیز افتتاح شد.
در این همایش که سهشنبه 29 بهمن 98 در سالن آمفیتئاتر سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد، دکتر فریده گلبابایی رئیس شورای سیاستگذاری یازدهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار، با اشاره به اینکه این همایش با همکاری دانشکده بهداشت و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار میشود؛ گفت: همگام با رویکرد اقتصاد مقاومتی و اعتقاد به نقش نیروی انسانی سالم در اجرایی شدن آن، این همایش نگاه ویژهای به چگونگی تأمین سلامت نیروی کار بهمنظور دستیابی به تولید باکیفیت دارد.
وی بابیان اینکه مقالات پژوهشی، کاربردی و فن بازار (HSH) یکی از مشخصههای جدی این همایش است، افزود: هدف از این نشست علمی که با شرکت سیاستگذاران این رشته، تصمیم گیران و تصمیم سازان، اعضای هیئتعلمی، محققین و همه کارشناسان و دانشجویان این رشته و صاحبان صنعت تشکیل میشود، آن است که چگونگی کاهش ریسکهای شغلی و حفظ و ارتقاء سلامتی و ایمنی شاغلین را از طریق تبادل دانشبنیادی و کاربردی به بحث بگذارند.
دکتر گلبابایی گفت: 965 مقاله علمی پژوهشی و 164 مقاله کاربردی در این همایش ارائه میشود که امید داریم دستاوردهای آن در جامعه عملیاتی شود.
در ادامه دکتر احمد جنیدی رئیس مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت، یادآور شد: در حال حاضر در حوزه بهداشت حرفهای و ایمنی کشور با مشکل مواجه هستیم که باید در یک وزارتخانه یا سازمان، بهداشت حرفهای و ایمنی تشکیل شود و به حوزه خدمات توجه بیشتری داشته باشیم.
وی بابیان اینکه بیش از 50 درصد شاغلین در کشور در کارگاههای کوچک فعالیت میکنند؛ افزود: این در حالی است که در حوزه مشاغل تعداد شاغلین زیاد است، دامنه وظیفه کار بهداشت حرفهای در سلامت شغلی برخلاف دیدگاه سنتی که فقط به شاغلین در کارگاهها اختصاص داشت، به همه شاغلین اختصاصیافته است.
سپس مهندس حاتم شاکرمی معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه اگر به حفاظت ایمنی و بهداشت در محیط توجه کنیم، حوادث و بیماریهای خاموش را به دنبال خواهیم داشت؛ تصریح کرد: امروز برای حفاظت ایمنی و بهداشت محیط کار نیاز به همافزایی دانشگاهها و بنگاههای اقتصادی داریم.
وی ادامه داد: توسعه پایدار مستلزم وجود نیروی سالم، شاداب و بامهارت است که این مورد به حامیان سلامت برمیگردد، البته که افزایش سلامت محیط کار یکی از موارد سند ملی توسعه است که میتوان آن را مطالعه کنیم.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی به دنبال توسعه پایدار هستند و اقتصاد کشور را میتوانند به سمتی بکشانند که از ظرفیتهای داخلی استفاده شود و اتکا به توانمندیهای داخل باشیم.
پایش و ارزیابی عوامل زیانآور محیط کار (فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی، ارگونومیکی و ...)، برنامههای مداخلهای و روشهای نوین کنترلهای فنی- مهندسی و مدیریتی در بهداشت حرفهای و ارگونومی، مدیریت ارائه خدمات بهداشت حرفهای، نانوتکنولوژی و مهندسی بهداشت حرفهای، رویکردهای جدید بهداشت حرفهای در کشاورزی، صنعت، معدن و خدمات (اماکن تفریحی و ورزشی، بیمارستانها، مدارس و مؤسسات آموزشی و ...)، ارزیابی اقتصادی در ایمنی و بهداشت حرفهای، نقش مهندسی بهداشت حرفهای در توسعه تکنولوژیهای سبز (هوا، انرژی، آب، خاک و پسماندهای صنعتی)، شاخصهای نوین ارزیابی عملکرد، HSE در محیط کار، نقش طب کار در ارتقاء سلامت شغلی و کنترل بیماریهای نوپدید، روشهای نوین ارزیابی خطای انسانی، توسعه روشهای نوین سمشناسی شغلی، ارزیابی ریسک و مدلسازی پیامد در بهداشت حرفهای و ایمنی و پدافند غیرعامل صنعت و مدیریت بحران بهداشت و ایمنی کار در صنایع (نفت، گاز و پتروشیمی، شیلات و بندرها، خودروسازی، سیمان، داروسازی و ...)، ایمنی در حملونقل شهری و جادهای، ممیزی و استانداردها در بهداشت و ایمنی کار ازجمله محورهای همایش فوق است.
توضیح اینکه در این همایش که از 29 بهمن تا اول اسفند 98 در حال برگزاری است، علاوه بر ارائه دستاوردهای تحقیقاتی، توانمندیهای پژوهشی و خدماتی گروه بهداشت حرفهای و سایر گروههای مرتبط، صنایع منتخب نیز نیازمندیهای پژوهشی، فنی و خدماتی خود را در قالب تعاملات طراحیشده و فضای نمایشگاهی و ارائه پوستر و کتابچه معرفی خواهند کرد
نظر دهید