تسهیلات فناورانه
تشکیل جلسه مشاوره و ارزیابی طرح های متقاضی تسهیلات فناورانه
اولین جلسه مشاوره و ارزیابی طرح های متقاضی تسهیلات فناورانه در سال 95 با حضورمدیر دفتر همکاری دانشگاه و صنعت و گروه تجاری سازی این دفتر به اتفاق تیم مشاوره و ارزیاب و متقاضیان تسهیلات صبح روز شنبه 21فروردین ماه در محل دفتر گروه تجاری سازی تشکیل شد. در این جلسه سه طرح با حضور مجریان طرح به طور مجزا تشکیل و به بحث و گفتگو در خصوص جنبه علمی و توجیه اقتصادی این پروپوزال ها پرداخته شد. هدف این کارگروه بررسی کمک به محققانی است که صاحب ایده های ارزشمندی هستند تا با ارایه برنامه کسبوکار و امکانسنجی مناسب با استفاده از تسهیلات و وامهای بدون بهره بتوانند محصول اولیه را طبق برنامه کسبوکار به مرحله تولید برسانند.
مدير دفتر همکاري دانشگاه ؛صنعت و جامعه اعلام کرد صندوق پژوهش و فناوري غيردولتي تجهيزات پزشكي با همكاري دانشگاه علوم پزشكي تهران در راستاي ايجاد ارتباط منطقي بين دانشگاه و صنعت و در جهت حمايت از پژوهشگران و فناوران حوزه تجهيزات پزشكي و آزمايشگاهي و طرحهاي پژوهشي كه امكان تجاريسازي محصول آنها وجود دارد در دوسال گذشته به طور فعال اعطای تسهيلات نموده است . وی افزوددر راستای حمایت از تولید نمونه اولیه محصول براساس مصوبه کمیته فناوری دانشگاه، برای نخستین بار، به فناورانی که هنوز ایده خود را به نمونه اولیه تبدیل نکردهانددر صورت قابلیت تجاری شدن مبلغی بهصورت بلاعوض پرداخت میشود.
دکتر منظم در توضیح سایر روشهای حمایت از طرح های فناورانه گفت ايده هاي كاربردي خلاقانه اي كه در ذهن كارآفرينان، مخترعان و مبتكران شكل مي گيرد با پيگيري جدي آنان در قالب كسب و كاري جديد به بار مي نشيند و مفهوم كارآفريني آغاز مي گردد. اما اغلب این تلاش ها براي راه اندازي كسب و كار مبتنی بر دانش فناورانه به سه عامل اصلي براي موفقيت در بازار رقابتي یعنی دانش و تجربه مديريتي ، منابع مالي كافي و بازار و مشتري كه محصول حاصل از اين كارآفريني را به مصرف برساند.بستگی دارد و نداشتن این سه ویژگی به طور عمده این تلاش ها را با شكست مواجه مي کند.
یکی از راه های حل این مشکل در دست سرمايه گذاراني است كه با تكيه بر شم فوق العاده خود و با تقبل مخاطرات قابل محاسبه و يا غير قابل محاسبه، فعالانه با فناور همراه شده و با هدف كسب سود، نقاط ضعف آنان (تجربه مديريتي، منابع مالي كافي و بازار) را پوشش مي دهند. به اين سرمايه گذاران، سرمايه گذاران خطرپذير مي گويند؛ كه در كشورهاي توسعه يافته به يكي از حلقه هاي اصلي سيستم ملي نوآوري تبديل شده است.
بنابراين يكي از روشهاي مطلوب حمايت از كارآفرينان، مخترعان، مبتكران و صاحبان ايده، مشاركت در تجاري سازي طرح با صاحبان طرح بوده كه ضمن حفظ مالكيت فكري طرح، صاحب طرح نيز در موفقيت يا شكست آن شريك مي گردد. در اين روش، ضمن حل مشكلات اخذ وام از بانك (وثيقه، باز پرداخت اقساط در زمان معين، سود از پيش تعيين شده، احتمال ايجاد مشكلات خارج از شان يك نخبه مانند زنداني شدن در صورت عدم موفقيت يا شكست طرح كارآفرين و ...)، مشكلات و موانع پيشرفت طرح با همكاري و مشاركت شركا برطرف خواهد شد و در نهايت سرمايه گذار خطرپذير پس از به نتيجه رسيدن طرح، سهم الشركه خود را از طريق مكانيسمي به صاحب ايده واگذار مي نمايد
در حال حاضر صندوق توسعه فناوري هاي نوين نيز با بهره مندي از تجربيات و ارتباطات صاحبان سهام خود از جمله پارك فناوري پرديس و موسسه توسعه فناوري نخبگان(با بيش از 5 سال تجربه موفق در مدل سرمايه گذاري خطرپذير در كشور) به عنوان يك سرمايه گذار خطرپذير، كارآفرينان را در جهت تجاري سازي يافته هاي پژوهشي ايشان ياري مي نمايد .
لذا کليه اساتيد گرامي و فناوران علاقمند دانشگاه علوم پزشکي تهران مي توانند طبق ضوابط با ارسال درخواست خود در قالب فرم هاي مربوطه ونيز ارايه طرح کسب وکاربه دفترهمکاري دانشگاه و صنعت ؛ از اين حمايت بهره مند گردند. بروشور وفرم هاي مربوطه در سايت دفتر همکاري دانشگاه ، صنعت و جامعه به آدرس"
http://sicon.tums.ac.ir/awards.aspx
قابل دسترس مي باشد. متقاضيان محترم مي توانند براي اطلاعات بيشتر با کارشناس تسهيلات دفتر همکاري دانشگاه و صنعت به شماره88392176تماس حاصل فرمايند.
ويژگيهاي سرمايه گذاري مخاطره پذير:
• فرآيند سرمايه گذاري در قالب مشاركت مبتني بر عقود اسلامي مي باشد.
• ارزش ريالي دانش فني طرح محاسبه و به صورت مستقيم يا غيرمستقيم در مشاركت اعمال مي گردد.
• تيم كارآفرين و صندوق، به نسبت سهم الشركه در سود و زيان حاصل از طرح شريك خواهند بود.
• اولويت سرمايه گذاري با شركتهاي نوپا و با سرمايه اوليه كم مي باشد.
• قبل از انجام سرمايه گذاري، استراتژي خروج و حدود زماني خارج شدن صندوق از طرح مشخص مي گردد.
• صندوق در طول دوره سرمايه گذاري به اندازه سهام خود، بر فعاليتهاي اجرائي نظارت كامل خواهد داشت.
• صندوق در طول دوره سرمايه گذاري در صورت نياز مشاوره هايي در زمينه هاي گوناگون نظير مباحث مالي، حقوقي، مديريتي و غيره ارائه مي دهد.
• در طول دوره سرمايه گذاري، صندوق به هيچ عنوان دانش فني طرح را افشا نخواهد نمود.
• طرح مراجعه كننده، با روشهاي علمي مورد ارزيابي و امكان سنجي قرار مي گيرد.
• در طول دوره سرمايه گذاري، صندوق به هيچ عنوان دانش فني طرح را افشا نخواهد نمود.
• طرح مراجعه كننده، با روشهاي علمي مورد ارزيابي و امكان سنجي قرار مي گيرد.
ارسال به دوستان