• 06 آذر 1403

گفت وگو با دانشجوی برگزیده دومین همایش و فن بازار ملی سلامت

گفت وگو با دانشجوی برگزیده دومین همایش و فن بازار ملی سلامت

گفت وگو با دانشجوی برگزیده دومین همایش و فن بازار ملی سلامت

مریم شریفی اقدم دانشجوی مقطع دکترای نانوفناوری پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در دومین همایش و فن بازار ملی سلامت با ارائه پایان نامه‌ای با عنوان «ساخت داربست از ابریشم بافته‌شده با پوشش نانو فیبری برای مهندسی بافت تاندون نانوفیبری » رتبه سوم را کسب کرد.

    مریم شریفی اقدم دانشجوی مقطع دکترای نانوفناوری پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در دومین همایش و فن بازار ملی سلامت با ارائه پایان نامه‌ای با عنوان «ساخت داربست از ابریشم بافته‌شده با پوشش نانو فیبری برای مهندسی بافت تاندون نانوفیبری برای مهندسی بافت تاندون» رتبه سوم را کسب کرد.

    در بخش مسابقه دانشجویی دومین همایش و فن بازار ملی سلامت که در تاریخ 17 آبان 95 برگزار شد، 100 دانشجو در حوزه پایان‌نامه، پروتوتایپ، پتنت و طرح و ایده نوآورانه از کل دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و همچنین دانشگاه‌های برتر وزارت علوم ثبت‌نام کردند، که از میان آنها 12 نفر (2 پتنت، 3 پروتوتایپ، 3 پایان‌نامه، 4 طرح و ایده نوآورانه) به‌عنوان برگزیده معرفی  شدند. دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌منظور تشویق و ترغیب دانشجویان عزیز به انجام طرح‌های کاربردی با بهره‌گیری از تجربه دانشجویان موفق در حوزه فناوری و آشنایی بیشتر با این عزیزان اقدام به مصاحبه با دانشجویان برگزیده کرد، که به‌تناوب به اطلاع خواهد رسید. در این مصاحبه با مریم شریفی اقدم به گفتگو نشستیم.
    
مریم شریفی دانشجوی مقطع دکترا رشته نانوفناوری پزشکی، دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در بخش دانشجویی دومین همایش و فن بازار ملی سلامت، با ارائه پایان نامه‌ای با عنوان" ساخت داربست از ابریشم بافته‌شده با پوشش نانو فیبری برای مهندسی بافت تاندون نانوفیبری برای مهندسی بافت تاندون" رتبه سوم را  کسب کرد.
    
وی در توضیح طرح خود گفت: در این طرح داربستی طراحی‌شده که جایگزین بافت طبیعی بدن می‌شود و با رشد سلول بافت آسیب‌دیده بهبود خواهد یافت. درواقع با این روش، جراحی قطع تاندون از بخش دیگر و پیوند به بخش آسیب‌دیده حذف می‌شود.
    
شریفی اقدم با اشاره به دلایل انتخاب این موضوع گفت: ازآنجاکه رشته کارشناسی‌ام اتاق عمل بود و شاهد مشکلات بسیار در پارگی رباط زانو و جراحی سخت آن بودم این موضوع را انتخاب کردم.

    وی در ادامه افزود: این یک روش نوین است و جایگزین خوبی برای عمل‌های جراحی سخت رباط زانو است که با حذف روش مخاطره‌آمیز نقش مهمی در نظام سلامت ایفا می‌کند.

    شریفی اقدم در خصوص با موانع و مشکلات انجام پایان‌نامه خود گفت: با توجه به اینکه در این زمینه اطلاعات کافی نداشتم لازم بود تا از اساتید خبره در این حوزه مشاوره بگیرم و به علت هزینه سنگین طراحی رآکتور، این طرح فعلاً متوقف‌شده است.
این دانشجوی برگزیده  خواستار حمایت مسئولان از این طرح شد و گفت:  در صورت حمایت و پشتیبانی دانشگاه در اختصاص فضا، شرکت دانش‌بنیان راه‌اندازی خواهم کرد اما اگر در سطح ملی از تولید این محصول حمایت نشود این طرح به‌جایی نخواهد رسید و موفقیت‌آمیز نخواهد بود.

    وی با بیان اینکه درحال حاضر مشغول انجام پایان‌نامه دکترا با موضوع "ترمیم بافت پوست" هستم که ارتباط نزدیکی با موضوع پایان‌نامه ارشدم دارد به اهداف و برنامه‌های آینده خود اشاره کرد و گفت:  همکاری با ستاد نانو و معرفی پروژه و دریافت بودجه جهت تأسیس شرکت و تولید نمونه اولیه و سپس بازاریابی و فروش محصول از برنامه‌ها و اهداف آینده‌ام است.
    
شریفی اقدم عامل اصلی موفقیت خود را حمایت‌های ستاد نانو دانست افزود: در این ستاد، پایان نامه‌ام کاربردی- صنعتی تعریف شد و  بودجه‌ای را به‌منظور انجام پایان‌نامه تخصیص دادند. همچنین در یک دوره رایگان توانمندسازی ( مدل کسب‌وکار) شرکت کردم که کمک زیادی به انجام طرح کرد.

    این دانشجوی برگزیده، مشوق اصلی خود را خانواده‌اش بخصوص همسرش و دکتر فریدی دانست و گفت:  از کسانی که در انجام طرح به من کمک کردند همچون اساتید راهنما، دکتر فریدی، دکتر اعظمی و دکتر درخشان تشکر می‌کنم.
    
شریفی اقدم در پایان سخنان خود به دانشجویان توصیه کرد طرح‌های پژوهشی و کاربردی خود را در جهت کمک و پیشرفت نظام سلامت کشور انجام دهند.

     دانشگاه به راین باور است که با تشویق محققین و شناسایی و حمایت از استعدادهای درخشان گامی سودمند در راستای پویایی بیشتر تحقیقات کاربردی و محصول محور در دانشگاه بردارد و موجبات پیشرفت و خودکفایی کشور را فراهم نماید. بنابراین دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال 1394 به‌منظور توسعه و ترویج فرهنگ فناوری و حمایت از طرح‌های فن آورانه روز 20 آبان که مصادف با روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه است، را به‌عنوان «روز فناوری سلامت» اعلام کرده است و بر همین اساس اولین همایش فناوری سلامت در آبان سال 94 به همراه نمایشگاه محصولات دانش‌بنیان دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌منظور بزرگداشت مقام پژوهشگران و فن آوران برتر در حوزه‌های گوناگون علوم پزشکی و شناسایی و معرفی آخرین و برترین دستاوردهای فن آورانه و نوآوری‌ها در این عرصه برگزار شد.

    در سال 95 نیز در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری جهت تحقق هر چه بیشتر اقتصاد مقاومتی و با رویکرد حمایت از توانمندی‌ها و تولیدات دانش‌بنیان داخلی و ایجاد فضایی مطلوب برای فن آوران حوزه علوم پزشکی کشور، مقرر شد روز فناوری سلامت به‌صورت ملی برگزار شود و " دومین همایش و فن بازار ملی سلامت" با محوریت دانشگاه علوم پزشکی تهران ذیل دفتر همکاری دانشگاه صنعت و جامعه  و با شعار دانشگاه فناور، محور اقتصاد دانش‌بنیان برگزار شد.
    
از ویژگی‌های این برنامه اضافه شدن بخش دانشجویی به همایش بود که انشالله با هماهنگی مرکز رشد استعدادهای درخشان دانشگاه و همچنین سایر نهادهای دانشجویی و نظرات سازنده دانشجویان عزیز  در سال‌های آینده شاهد حضور پررنگ‌تر دانشجویان باشیم. همواره نقطه نظرات سازنده و پشنهادات دانشگاهیان از جمله دانشجویان عزیز مورد استقبال قرار می‌گیرد.

نشانی دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه :  آدرس: بلوار کشاورز ، نبش خیابان قدس ، ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ، طبقه ششم ، اتاق 606

شماره تماس: 81633645   و    دورنگار: 81633642 و تارنما: http://sicon2.tums.ac.ir
 
نشانی دفتر گروه تجاری سازی:  تهران ، خیابان ایتالیا ، حد فاصل خیابان قدس و وصال شیرازی ، پلاک 41
کدپستی:1417755354  و  شماره تماس: 88392176 ، 88392549

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم