• 02 آذر 1403

نشست مشورتی کارگروه بسته حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم دانشگاه علوم پزشکی مازندران

نشست مشورتی کارگروه بسته حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم دانشگاه علوم پزشکی مازندران

نشست مشورتی کارگروه بسته حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم دانشگاه علوم پزشکی مازندران با مدیریت توسعه فناوری و ارتباط با صنعت و بازدید از آزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران

نشست مشورتی کارگروه بسته حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم دانشگاه علوم پزشکی مازندران با مدیریت توسعه فناوری و ارتباط با صنعت و بازدید از آزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران


 

     در روز دوشنبه مورخ 1397/10/10  نشست مشورتی کارگروه بسته حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم دانشگاه علوم پزشکی مازندران (جناب آقایان دکتر علیزاده، مسئول بسته حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم، دکتر ولدان سرپرست مدیریت توسعه فناوری سلامت، دکتر گیل، سرپرست دانشکده فناوری های نوین پزشکی، دکتر کلیدری، مسئول ارتباط با صنعت، دکتر بابانژاد و دکتر اختری از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران) ،به منظور آشنایی با فعالیت های مدیریت توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه و اقدامات انجام شده و هم اندیشی در راستای بسته حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم صورت گرفت.

     در ابتدا آقای دکتر منظم ضمن خوشامدگویی و خیر مقدم، به ارائه ظرفیت های فناوری موجود در دانشگاه در جهت حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم پرداختند. نقش دانشگاه ها در تحقق اقتصاد مقاومتی را بیان نمودند. ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه را یکی از مهم ترین و اصلی ترین الزامات و استانداردهای دانشگاه نسل سوم عنوان کردند. اقداماتی که با بررسی 5 دانشگاه برتر در راستای کارآفرین شدن دانشگاه صورت گرفته است از جمله ایجاد هسته رهبری قوی، گسترش مرزهای ساختاری ) ایجاد دفاتر انتقال فناوری و، (... ،ایجاد تنوع در منابع مالی، ایجاد پایه دانشگاهی قوی، ایجاد فرهنگ کارآفرینی یکپارچه در دانشگاه برشمردند. در ادامه به بیان ظرفیت های ملی موجود از جمله قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات و...، ظرفیت های موجود در وزارت بهداشت از جمله بسته های تحول و نوآوری در علوم پزشکی و هم چنین ظرفیت های موجود دانشگاه در حوزه فناوری از جمله شورای همکاری صنعت، کمیته فناوری و ... پرداختند.

     در ادامه آقای دکتر علیزاده ضمن تشکر از ارائه دکتر منظم، فرمودند تلاش تیم بسته حرکت به سوی دانشگاه نسل سوم دانشگاه علوم پزشکی تهران بسیار ارزشمند است و خواستار همکاری های بیشتر  در این خصوص با دانشگاه علوم پزشکی مازندران شدند.

     در ادامه آقای دکتر ولدان درخصوص اولویت های حرکت به سوی دانشگاه نسل سوم و شاخص های طرح های فناورانه سوالاتی مطرح نمودند که در توضیح دکتر منظم پاسخ دادند اولویت در مسیر حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم، ارتباط بین دانشگاه و صنعت می باشد. ارزش گذاری در حوزه ارتباط با صنعت باید تقویت شود و اولین کار تشویق و ترغیب اساتید دانشگاه می باشد. بعنوان مثال پسا دکترا و فرصت مطالعاتی، فرصتی را برای اساتید ایجاد کرده که آنها در صنعت حضور پیدا کنند و این خود یک امتیاز برای آنها حساب می شود.

     در ادامه آقای دکتر فریدی مجیدی در خصوص شاخص های طرح های فناورانه به پتنت، نمونه اولیه (قابل تجاری سازی)، بر اساس رویکرد مجریان طرح های فناورانه توضیحاتی ارائه نمودند.

     در ادامه آقای دکتر گیل ادامه دادند: اولین قدمی که در دانشگاه علوم پزشکی مازندران برداشته شده است، فراهم ساختن زیرساخت های آموزشی و پژوهشی از جمله راه اندازی دانشکده فناوری های نوین و مدیریت توسعه فناوری سلامت دانشگاه بوده است. نتیجه تلاش های ما، تشکیل کارگروه تخصصی بسته حرکت به سوی دانشگاه نسل سوم می باشد. پیشنهاد میکنم که این جلسه یک بار دیگر هم با حضور هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شود تا بتوان در راستای هم افزایی بیشتر، نظرات آنها را نیز دریافت گردد. یکی دیگر از اقداماتی که برای ایجاد زیرساخت نیاز است، تشکیل اتاق فکر و مشورت با اساتید و استفاده از تجربیات آنان می باشد.

     و در پایان آقای دکتر منظم بیان کردند یکی از مهمترین اقدامات در این زمینه فرهنگ سازی در سطوح بالا می باشد و استفاده از تجربیات افرادی که در این زمینه فعالیت کردند. امیدوارم این تعاملات به هرشکل ممکن تداوم داشته باشد.

بعد از این نشست مشورتی، افراد حاضر در نشست به اتفاق از آزمایشگاه پیش بالینی بازدید به عمل آوردند.

 


 

 

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم