• 02 آذر 1403

جایزه فناور برتر به جوایز جشنواره ابن‌سینا اضافه شد

جایزه فناور برتر به جوایز جشنواره ابن‌سینا اضافه شد

دکتر محمدعلی صحرائیان،معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه : برای اولین بار در جشنواره ابن‌سینا حوزه فناوری هم برگزیده دارد و از امسال جایزه فناور برتر هم به جوایز جشنواره ابن‌سینا اضافه شد.


به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری، دکتر محمدعلی صحرائیان در بیستمین جشنواره ابن‌سینا ضمن تبریک چهلمین بهار انقلاب اسلامی و آرزوی موفقیت و پیروزی برای ایران عزیز گفت: جشنواره ابن‌سینا هم‌زمان با چهلمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی ایران حال و هوای تازه گرفته است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه تصریح کرد: جشنواره ابن‌سینا در دانشگاه علوم پزشکی تهران بهانه‌ای برای قدردانی از یک سال تلاش، فداکاری و همت عزیزانی است که در عرصه آموزش، پژوهش و خدمات ویژه نقش‌آفرینی می‌کنند. اگرچه فقط به برگزیدگان جوایزی اهدا می‌شود اما جشنواره به‌خودی‌خود، بهانه‌ای است که از تک‌تک عزیزانی که درزمینهٔ آموزش، پژوهش و همچنین خدمات ویژه به مردم عزیز کشورمان خدمات فرامنطقه‌ای ارائه می‌دهند، تشکر کنیم.

جایزه فناور برتر به جوایز جشنواره ابن‌سینا اضافه شد

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در خصوص نحوه انتخاب برگزیدگان جشنواره افزود: امسال به دستور ریاست دانشگاه، آیین‌نامه جشنواره ارزیابی مجدد شد و تصمیم بر آن شد کیفیت جشنواره افزایش یابد؛ اگرچه از تعداد برگزیدگان کاسته شد. کمیته داوران در سه جلسه محورها را بررسی کردند و درنهایت برگزیدگان انتخاب شدند.

دکتر صحرائیان ادامه داد: در بیستمین جشنواره ابن‌سینا ۶ منتخب در حوزه آموزش، ۶ منتخب در حوزه تحقیقات و فناوری، یک منتخب در حوزه ارائه خدمات ویژه و دو منتخب از دانشگاه تهران برگزیده شدند.

معاون تحقیقات و فناوری افزود: برای اولین بار در جشنواره ابن‌سینا حوزه فناوری هم برگزیده دارد و از امسال جایزه فناور برتر هم به جوایز جشنواره ابن‌سینا اضافه شد.

دانشگاه علوم پزشکی تهران جایگاه اول کشور در تولید علم و فناوری را دارد

دکتر صحرائیان در گزارش عملکرد یک‌ساله دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: در طی سالیان گذشته، دانشگاه علوم پزشکی تهران با تلاش و همت محققان، رتبه اول تولید علم در کشور را به خودش اختصاص داده است.


در سال ۲۰۱۸ تعداد ۵۰۶۰ مقاله در مجله اسکوپوس به‌صورت بین‌المللی منتشرشده است که تعداد استناد به این مقالات حدود ۴ هزار بوده است و h-index دانشگاه 1۵۳ است.


در بخش انتشار مقالات، جهشی از سال ۲۰۰۰ در دانشگاه صورت گرفته و کماکان این روند رو به رشد ادامه دارد.

بیشترین حوزه ازنظر تولید دانش، رشته پزشکی و پزشکی عمومی است. ۴۴ هزار مقاله با افیلیشن دانشگاه تا پایان سال ۲۰۱۸ به ثبت رسیده است و تعداد استناد به این مقالات نزدیک به ۴۵۰ هزار است و نسبت مقاله به هیئت‌علمی در دانشگاه علوم پزشکی تهران با دارا بودن ۱۹۷۲ عضو هیئت‌علمی نزدیک به 3 است.

دکتر صحرائیان اضافه کرد: در سال‌های اخیر همکاری‌های بین‌المللی افزایش‌یافته و ۱۷ درصد خود استنادی در دانشگاه وجود دارد که این مقدار کاملاً قابل‌قبول است. مقالاتی که در مجلات ده درصد برتر چاپ‌شده، هفت درصد است و روند انتشار مقالات ده درصد برتر پراستناد نشان می‌دهد که دانشگاه روند صعودی خود را طی کرده است و به نظر می‌رسد محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران به چاپ تولیدات و محصولات خود در مجلات ده درصد برتر تمایل پیداکرده‌اند و مقالات چاپ‌شده در ۱۰ درصد مجلات برتر رو به افزایش است.

انتشارات بین‌المللی دانشگاه نیز روند صعودی داشته و امیدواریم باوجود همه مشکلاتی که برای پژوهش در کشور وجود دارد؛ این روند رو به رشد همچنان ادامه داشته باشد. شاخص h5-index شاخصی است که عملکرد پنج‌ساله دانشگاه‌ها نشان می‌دهد و در دانشگاه علوم پزشکی تهران رو به افزایش است و در طول ۵ سال اخیر محققان دانشگاه روند رو به رشد خود را طی کردند.

دانشگاه علوم پزشکی تهران در شانزدهمین سال پیاپی حائز رتبه اول در بین دانشگاه علوم پزشکی کشور در حیطه تولید دانش شد. اگر به رتبه دانشگاه در رتبه‌بندی ESI در ژانویه ۲۰۱۹ نگاه کنیم، در رشته‌های داروسازی و داروشناسی رتبه زیر ۱۰۰ و در رشته پزشکی بالینی رتبه زیر 400 را به خود اختصاص داده‌ایم. امروز روزی است که باید به ارتقای جایگاه بین‌المللی دانشگاه فکر کنیم و این مهم باهمت شما عزیزان میسر می‌شود.


دانشگاه علوم پزشکی تهران تا پایان سال ۲۰۱۸ تعداد ۱۵۰ مقاله پراستناد داشته که بیش از ۳۸ هزار استناد به این مقالات انجام‌شده است. این مقالات در مجلات مهم با ایمپکت بالا چاپ‌شده‌اند. در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی ازنظر شاخص h، دانشگاه علوم پزشکی تهران با H 153 در رتبه اول قرار دارد.

برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی تهران شاخص‌های ارزشیابی فناوری تدوین شد و بر اساس همین شاخص‌ها، امسال فناور برگزیده نیز معرفی شد. برای اولین بار ارزیابی فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در جشنواره رازی انجام شد و دانشگاه علوم پزشکی تهران در جایگاه اول قرار گرفت و برای بار اول، برگزیده فناوری در کشور بود.

مراکز تحقیقاتی دانشگاه جایگاه خوبی را در بین مراکز تحقیقاتی کشور دارند

مراکز تحقیقاتی دانشگاه جایگاه خوبی را در بین مراکز تحقیقاتی کشور دارند؛ مرکز تحقیقاتی غدد و متابولیسم و مرکز تحقیقات گوارش در بین مراکز تحقیقاتی که ردیف بودجه مستقل دارند رتبه اول و دوم کشو را دارا هستند و در بین مراکز علوم پایه و بیومدیکال، مرکز تحقیقات علوم دارویی حائز رتبه دوم در کشور در سال ۹۶ شد. در بین مراکز تحقیقاتی که بیش از سه سال فعالیت دارند و فاقد ردیف بودجه مستقل هستند، شش مرکز از دانشگاه علوم پزشکی تهران در بین ۱۰ مرکز برتر کشور هستند.

معاون تحقیقات و فناوری در پایان سخنرانی خود اظهار کرد: گفتن این سخن‌ها درمجموع برای سپاسگزاری از همه عزیزانی است که در حیطه‌های مختلف تحقیقات و فناوری در دانشگاه مشغول خدمت هستند. می‌دانم دانشگاه علوم پزشکی تهران در حیطه آموزش همواره شاخص، سرآمد و برتر بوده است و تولیدات، محصولات و همه‌کسانی که امروز نقشی در سلامت جامعه دارند، روزی مستقیم و یا غیرمستقیم توسط اساتید این دانشگاه آموزش‌دیده‌اند. امیدوارم این افتخارات ادامه پیدا کند و باهم و در کنار هم برای ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی تهران قدم برداریم. یک‌بار دیگر از شما عزیزان و از حمایت‌های ریاست دانشگاه در حوزه آموزش، پژوهش و خدمات تشکر ویژه می‌کنم.

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم