بیانیه مشترک چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت
دکتر حسین رضایی زاده، رئیس دانشکده طب ایرانی در اختتامیه چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت، بیانیه مشترک را قرائت کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری، دکتر حسین رضایی زاده رئیس دانشکده طب ایرانی بیانیه مشترک چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت را در مراسم اختتامیه این رویداد قرائت کرد.
چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت 20 و 21 آبان 97 در تالار ابن سینا در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
16 دانشگاه علوم پزشکی و 21 مرکز رشد از سراسر کشور در این رویداد شرکت کردند. هم چنین بیش از 100 شرکت دانش بنیان و بسیاری از صندوق ها، کارگزاران مالی و سازمان های کارفرمایی در این همایش بزرگ مشارکت داشتند.
متن بیانیه چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت:
بسمالله الرحمن الرحیم/ هست کلید در گنج حکیم
اکنون دوشنبه ۲۱ آبان ۹۷ به همت دانشگاه علوم پزشکی تهران و با همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و تعدادی از دانشگاههای علوم پزشکی و غیرپزشکی کشور و با حضور و مشارکت پرشور تیمهای دانشجویی از سراسر کشور و همچنین برخی مدیران و دانشجویان خارجی بهعنوان سفیران بینالملل و فناوری چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت به انجام رسید تا آغازی باشد بر تحقق آنچه شعار دادیم در سالهای گذشته؛ دانشگاه فناور محور اقتصاد دانشبنیان، دانشگاه نسل سوم اشتغال و تولید دانشبنیان و اکنون دانشگاه فناور محور تولید داخل.
جمع پیشنهادهای شرکتکنندگان در این رویداد ارزشمند بهگونهای ساده این بود: هرکه نشسته برخیزد، هرکه ایستاده یکقدم بهپیش، هرکه میرود یا دست یکی را بگیرد یا کمی پیشتر. بگوییم تا ملکه ذهن شود، عمل کنیم تا نتیجه بگیریم، حمایت کنیم تا فرهنگ شود.
حاصل نظر اندیشهورزان و صاحبان تجربه عبارت بود از:
بخش دانشگاه نسل سوم
دانشگاه نسل سوم داشتن یعنی تغییر نگرش در همه بخشها خصوصاً آموزش دانشگاه تا استاد و دانشجو راهی جدید در مسیر کارآفرینی، تولید، حل مسئله بومی و خلق ثروت مبتنی بر دانش بپیمایند. در گام نخست حمایت از پایاننامههای محصول محور در دانشگاههای علوم پزشکی کشور ضروری است.
در دانشگاه فناور و نسل سوم، باید توجه وزارت بهداشت و معاونتهای تحقیقات و فناوری به پژوهشهای مسئله محور بومی برای رفع مشکلات کشور در راستای ایفای نقش رسالت اجتماعی دانشگاه در جامعه باشد.
دانشگاه نسل سوم متولی فرهنگسازی فناوری و کارآفرینی است و نه متصدی تجاریسازی؛ بنابراین قطعاً حمایت مدیران ارشد دانشگاه و تشویق اعضای هیئتعلمی فناور و مرتبط با صنعت و کمک به آمادهسازی زیرساختها برای رواج این فرهنگ ضروری است.
در دانشگاه نسل سوم باید آنقدر از طریق مدیران ارشد دانشگاه واژگان ارتباط با صنعت، تجاریسازی و تجارت دانش، کسبوکار دانشبنیان و خلق ثروت و کسب ثروت حلال از راه پژوهش بهدرستی تبیین و تکرار شود تا قبحش برطرف و درستیاش پسندیده شود.
در دانشگاه نسل سوم باید با هماهنگی معاونتهای آموزشی و پژوهشی برای رسیدن به برابری سهم خلق ثروت مبتنی بر دانش با سهم تولید علم، تلاش مستمر و هدفمند شود و یکی از شاخصهای جذب اعضای هیئتعلمی در دانشگاه نسل سوم باید داشتن توان تجاریسازی دانش باشد.
بخش دفاتر فناوری و همکاری دانشگاه و صنعت
دفاتر انتقال فناوری و تجاریسازی، باید ادبیات مشارکت و کارگروهی بین دانشگاهیان و فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران بخش صنعت را آموزش دهند تا هم اصل مالکیت فکری هم حفظ شود و هم بهاندازه منزلت و ارزش واقعی خود جلوه کند.
دفاتر فناوری و همکاری با صنعت دانشگاه باید در یک فرآیند فعال، نیازها و درخواستهای بخش صنعت را شناسایی و دریافت و به دانشگاه منتقل کنند تا از ابتدا پژوهشها در پاسخ برای حل مسئله یا تولید محصول باشند.
بهتر است دفاتر همکاری با صنعت، دفاتر انتقال فناوری و مراکز رشد، دانشگاهیان را به مشارکت با بخش خصوصی علاقهمند، تشویق نمایند تا اهل علم و پژوهش خود را از دام وام و بازپرداخت بدهی و تغییر جایگاه خود برهاند و با ذهنی باز و پویا خلاقیتهای خویش را باور کند.
بخش جامعه و سایر نهادها
اگرچه دانشگاه باید به سمت کارآفرینی سوگیری لازم را پیدا کند اما همزمان باید توسط رسانه ملی و آموزشوپرورش در جامعه و خانوادهها چنان فرهنگسازی شود که آموزش مبتنی بر کسب مهارت باهدف اشتغال و دانشآموختگی مبتنی بر کارآفرینی و نه مدرکگرایی به یک مطالبه از آموزش عالی بدل شود. از این راه همایش ملی به برنامه ملی و سپس یک حرکت ملی تبدیل خواهد شد.
پس هرکه نشسته برخیزد، هرکه ایستاده یکقدم بهپیش، هرکه میرود یا دست یکی را بگیرد یا کمی پیشتر. بگوییم تا ملکه ذهن شود، عمل کنیم تا نتیجه بگیریم، حمایت کنیم تا فرهنگ شود.
خبرنگار: سیده فاطمه جوادی
ارسال به دوستان