• 02 آذر 1403

برگزاری نشست خبری همایش و فن بازار ملی سلامت

برگزاری نشست خبری همایش و فن بازار ملی سلامت

جذب ۱۰۵ میلیارد تومان برای طرح‌های ارتباط با صنعت سلامت در سال 96/ برنامه دانشگاه علوم پزشکی تهران برای چشم‌انداز ایران 1404: دوسوم طرح‌های تحقیقاتی در دانشگاه‌ها توسط صنعت پشتیبانی شوند.

چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت 20 و 21 آبان ماه در دانشگاه علوم پزشکی تهران با شعار دانشگاه فناور، محور تولید داخل برگزار می‌شود. «پنل‌های تخصصی»، «فن بازار»، «فراخوان ایده‌های محصول محور»، «مسابقه دانشجویی» و «سفیران فناوری» پنج بخش مختلف این همایش و فن بازار است.

این همایش باهدف تقویت اقتصاد و تولیدات داخلی دانش‌بنیان در حوزه فناوری سلامت و به‌منظور تحقق شعار حمایت از کالای ایرانی، هم‌افزایی و تقویت شبکه فناوران کشور در حوزه سلامت، ترغیب و تشویق پژوهشگران به ارائه محصولات فناورانه از نتایج تحقیقات خود، ارائه دانش فنی مستخرج از تحقیقات دانشگاه به سرمایه‌گذاران، تقویت و تحقق دانشگاه نسل سوم، آموزش برپایه توانمندسازی عملی فارغ‌التحصیلان، ایجاد فرصت برای سرمایه‌گذاران حوزه فناوری سلامت و ... برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری، این نشست با حضور دبیر همایش دکتر صحراییان، مدیر توسعه فناوری دکتر منظم، دبیر اجرایی همایش دکتر فریدی مجیدی و دبیر فناوری همایش دکتر مؤذنی برگزار شد.

دبیر چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت اظهار کرد: چهارمین همایش و فن بازار ملی فناوری سلامت به مناسبت روز فناوری سلامت در ایران مقارن با روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این همایش نخستین بار در سال ۹۴ برگزارشده است ادامه داد: از سال ۹۵ بخش فن بازار به این همایش اضافه شد و از همان سال همه دانشگاه‌های علوم پزشکی در برگزاری آن مشارکت داشتند.

دکتر صحراییان ادامه داد: نباید سلامت را بدون مقوله فناوری در نظر بگیریم و جایی از سلامت در درمان و پیشگیری وجود ندارد که فناوری نقش خود را نتواند ایفا کند؛ در دانشگاه‌هایی که به سمت نسل سوم حرکت می‌کنند کارآفرینی و فناوری یکی از موضوعات مهم است.

یکی از مهم‌ترین نکات در توسعه فناوری فرهنگ‌سازی است زیرا دانشگاه موتور علمی صنعت است و این مسئله برای ما هنوز به‌طور کامل جا نیفتاده است. امروز نه‌تنها اساتیدی که با صنعت ارتباط دارند مورد بی‌مهری قرار نمی‌گیرند بلکه ترغیب و تشویق هم می‌شوند. طرح‌های ارتباط با صنعت در کمتر از یک ماه بررسی و تصویب می‌شوند.

صحراییان بیان کرد: برای ارتباط صنعت با دانشگاه، دوره‌های پسادکترا به تصویب رسیده تا محققان بتوانند دوره‌های خود را باهدف حل مشکلات و تعامل بیشتر با صنعت در صنایع مختلف بگذرانند همچنین در حوزه سلامت تشکیل هسته‌های فناوری در دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور به تصویب رسیده است.

دبیر چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت مطرح کرد: در سال گذشته ۱۰۵ میلیارد تومان در قالب طرح‌های ارتباط با صنعت جذب‌شده است که دو برابر بودجه پژوهشی دانشگاه است.

وی اضافه کرد: 1500 فرصت کارآفرینی در شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد و 300 محصول در شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدشده است که بالغ‌بر 50 میلیون دلار صادرات و 500 میلیارد تومان از محصولات دانش‌بنیان به فروش رسیده است.

دکتر صحراییان افزود: درخواست دانشگاه از صنعت همکاری بیشتری با دانشگاه است.

دکتر صحراییان در پاسخ به سؤال خبرنگاران در خصوص برنامه دانشگاه برای چشم‌انداز ایران 1404 اظهار کرد: پیش بیتی ما این است که دوسوم طرح‌های تحقیقاتی در دانشگاه‌ها توسط صنعت پشتیبانی ‌شود و بودجه طرح‌های تحقیقاتی فناورانه از طریق حمایت صنایع کسب شود.

دبیر چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت گفت: زمینی در منطقه 17 برای راه‌اندازی پارک علم و فناوری تهیه و در حال اخذ مجوزهای لازم است.

در ادامه این مراسم فریدی دبیر اجرایی همایش گفت: ایران یک درصد از جمعیت جهان را دارد ولی خوشبختانه 2 درصد تحقیقات جهان مربوط به کشورمان است.

دبیر اجرایی همایش اظهار کرد: در این دوره 31 غرفه و 25 مرکز رشد از سراسر کشور حضور دارند به‌طوری‌که در چهارمین همایش فن بازار حوزه سلامت 100 شرکت محصولات خود را ارائه می‌دهند.

وی ادامه داد: در چهارمین همایش مسابقات دانشجویی برگزار می‌شود و 30 گروه در قالب تیم‌های شش نفره آموزش‌های کسب و کار متناسب با حوزه سلامت را می‌بینند تا این افراد بتوانند مشکلات کارآفرینی و کسب‌وکار را در حوزه سلامت حل کنند.

دکتر فریدی افزود: سفیران فناوری محور بعدی همایش فن بازار محسوب می‌شود تا ما از ظرفیت دانشجویان بین‌المللی استفاده کنیم.

دبیر اجرایی همایش اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران دارای 800 دانشجوی بین‌المللی است و در این همایش سعی کرده تا از تجربیات آن‌ها درزمینهٔ کسب‌وکار و فن بازار استفاده کند.

در ادامه دکتر مؤذنی مسئول گروه تجاری‌سازی و دبیر فناوری همایش گفت: پژوهش یکی از موضوعات مهم محسوب می‌شود و به نظرم فناوری باید بر مبنای نیازهای صنعت و سایر بخش‌ها باشد و یکی از اهداف برگزاری این همایش ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه است و در این زمینه شرکت‌های فناوری و هسته‌های فناوری مختلفی تأسیس‌شده است.

دکتر مؤذنی گفت: یکی از اهداف برگزاری این همایش به اشتراک گذاشتن تجربیات افراد شرکت‌کننده و آشنا کردن هسته‌های فناور و بنگاه‌های کارفرمایی است.

مسئول گروه تجاری‌سازی و دبیر فناوری همایش اظهار کرد: تاکنون سازوکار مناسب درزمینهٔ ارتباط صنعت با دانشگاه وجود نداشته است و باید اقداماتی انجام شود تا صنعت و دانشگاه از نیازهای یکدیگر مطلع شوند و این بستر با راه‌اندازی دفاتر انتقال تکنولوژی فراهم می‌شود.

خبرنگاران از پایگاه خبری ماهین نیوز، خبرگزاری ایسنا، مهر، اقتصاد جامعه، نبض جامعه، زمان نیوز، پرس آنلاین، ایستگاه اخبار، وفای قلم، تهران فردا، میدان خبری، فرازنیوز، پیام اقتصاد، اقتصادگران، روزنامه الکترونیکی بامداد، کلید و باشگاه خبرنگاران در این نشست خبری حضور داشتند.

دکتر منظم در پایان گفت: خبرنگاران رکن اصلی برای توسعه فرهنگ کارآفرینی هستند و می توانند بااطلاع رسانی هرچه بیشتر و بهتر، از شعار سال که حمایت از کالای داخلی است حمایت کنند.

خبرنگار: سیده فاطمه جوادی

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

تصاویر