• 02 آذر 1403

رونمایی از دستاوردهای تکنولوژی پزشکی دانشگاه باحضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت

رونمایی از دستاوردهای تکنولوژی پزشکی دانشگاه باحضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت

از دستاوردهای جدید در حوزه تکنولوژی پزشکی دانشگاه باحضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونان پژوهشی و فرهنگی دانشگاه رونمایی شد.



گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی، دومین جلسه  ارتباط دانشگاه با صنعت روز چهارشنبه 29 خرداد ۹۸ با حضور دکتر قبادیان، معاون آموزش پژوهش و فناوری وزارت صمت، مهندس آقا کثیری رئیس مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته وزارت صمت، دکتر دکتر صحرائیان معاون پژوهشی و دکتر رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه، دکتر سرکار رئیس مرکز تحقیقات علوم و تکنولوژی، دکتر خانمحمدی از اساتید وزارت علوم و اساتید دانشکده فن آوری نوین پزشکی وارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

ابتدا با حضور در مرکز تحقیقات علوم و تکنولوژی در بیمارستان امام خمینی(ره) دکتر سرکار توضیحاتی از جدیدترین دستاورهای صنعت درحوزه پزشکی که محصول مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران داد، سپس در نشستی در سالن شورای این مجموعه، دکتر صحرائیان ضمن  خیر مقدم به حضار افزود: حیطه علوم پزشکی علوم پزشکی جدید،  بدون تکنولوژی هیچ مفهومی ندارد، در دوران قدیم درمان بیماران به روش های یکسان صورت می گرفت، تکنولوژی در مواردی به جای پزشک هم عمل می کند.

وی گفت: تکنولوژی به تشخیص زودرس، درمان، افزایش طول عمر و کیفیت زندگی کمک کرده است.

معاون پژوهشی افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران در حیطه به کارگیری تکنولوژی در علم پزشکی، زحمات زیادی کشیده، ضمنا ما خواستار کمک بیشتر مجموعه صنعت به روند تولید محصولات حوزه ی پزشکی هستیم.

صحرائیان گفت: نیروی انسانی این دانشگاه باعث افتخار است، همتاپروری باعث امیدواری به آینده است،  و باید ارتباط دانشگاه با صنعت بیشتر شود. وی ضمن اشاره به اینکه در حوزه ی فناوری تولید ثروت از دانش برای دانشگاه بسیار مهم است افزود: شعار دانشگاه ما هر هیئت علمی یک شرکت دانش بنیان و برای تحقق این شعار نیاز به حمایت معنوی و کمک وزارت صنعت وجود دارد، انتظار ما تسهیل بازاریابی محصولات مطمئنی که توسط دانشگاه تولید می شود است.

در ادامه دکتر فریدی معاون ارتباط با صنعت دانشگاه خبر از تولید و صادرات دستگاه صنعتی برای تولید فیلترهای ارتقا یافته نانو فیلتر به کشور های کره جنوبی، چین، مالزی، و برخی کشور های آمریکایی و اروپایی را داد.

وی گفت: خط تولید نانو الیاف که در دنیا فقط یک شرکت توانایی ساخت آن را دارد، با یک هزارم ضخامت تار مو توسط ما تولید می شود.

وی افزود:  6 مرکز رشد فعال در دانشگاه در حوزه های فناوری، سلامت، طب سنتی، صادرات با هدف بین المللی سازی محصولات مراکز رشد تاسیس شده است.

دکتر فریدی گفت: در دفتر تکنولوژی ترانسفر آفیس،  محققین ما دانش فنی را منتقل می کنند  وضمن بررسی نیاز های فناورانه بیمارستان در این دفتر آن کاستی ها را در داخل برطرف می کنند.

معاون ارتباط با صنعت دانشگاه اشاره کرد: طرح هدف (هسته های  دانشجوی فناور) که در چهار دانشکده تشکیل شده به دانشجویان آموزش می دهد تا فرایند انتقال دانش فنی به بازار کامل شود.

در ادامه دکتر رستمیان گفت: ظرفیت دانشگاه های نسل سوم وجود دارد و ما برنامه هایی داریم تا به سمت آن برویم، درحال حاضر با ساخت دستگاه سونوگرافی کوچک، قدرت تشخیص بیشتر خواهد شد و دقت بالاتری در آن وجود دارد.

وی گفت: ما نیاز های بسیاری داریم که با تشکیل دانشگاه نسل سوم  وکاهش واردات  وایجاد اشتغال  وتاکید بر استفاده  فناوری، تشخیص زودتر و آسان تر  و درمان مناسب تری خواهیم داشت.

دکتر احمدیان، رئیس دانشکده فناوری های نوین پزشکی گفت: تصویب پایان نامه های محصول محور یکی از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی تهران است و ایده ی استفاده از فناوری، مورد حمایت مسئولان دانشگاه می باشد. وی ضمن حمایت از پایان نامه های محصول محور افزود: برای دانشجویان PHD بین 30 تا 40 میلیون تومان حمایت مالی می شود.

دکتر قبادیان ضمن تشکر از فرصت پیش آمده جلسه ی حاضر را نشان از عزم دوطرف برای اجرای کارهای مشترک دانست و افزود: پیوند بین صنعت و پزشکی که پزشکی خود صنعت است بخشی از اقتصاد دنیا را تشکیل داده است.

معاون آموزش پژوهش و فناوری وزارت صمت گفت: مهم است که علم تبدیل به ثروت شود، آنچه من امروز اینجا مشاهده کرده ام دانشگاه های تحت نظر وزارت علوم عقب تر از این است و در دانشگاه های دیگر پایان نامه هایی که بر اساس رفع نیاز کشور باشد بسیار کم است که نشان می دهد ما خیلی سراغ پیوند علم با عمل نرفته ایم.

وی ادامه داد: هرچه رو به جلوم حرکت کنیم متوجه می شویم که مزیت کشور نفت و گاز نیست بلکه منابع انسانی موجود است که خوشبختانه در این حوزه وضعیت کشور خوب است، براساس گزارش GIS در تربیت مهندس بعد از آمریکا و روسیه رتبه ی سوم دنیا را داریم که مهم استفاده از این ظرفیت است.

قبادیان افزود: در وزارت صنعت برای رابطه ی صنعت و دانشگاه چند طرح زیربنایی وجود دارد که طرح تاپ (توانمند سازی تولید و توسعه اشتغال پایدار) یکی از آنها است که در این طرح نقش اساتید و دانشجویان بیش از 50% می باشد.

وی گفت: ما باید به سمت انقلاب صنعتی چهارم که اقتصاد کشور را هدف قرار می دهد حرکت کنیم، تولید با کیفیت و قیمت رقابتی هرمجموعه ای که این دو مورد را رعایت نکند حذف خواهد شد و امید است با اجرای این طرح به صورت زیربنایی پایان نامه ها را مسئله محور، نیاز محور و هدفمند کنیم.

وی گفت: بنا برتاکید مقام معظم رهبری در چند سال اخیر،  بحث مونتاژ کاری باید  به سمت نوآوری و ساخت داخل حرکت کند.

دکتر قبادیان گفت : هیچ محدودیتی برای همکاری با مجموعه علوم پزشکی تهران وجود ندارد و به راحتی میتواند این همکاری ادامه داشته باشد اگر طرح تاپ درست، علمی و مدبرانه اجرا شود قدم های بزرگی اجرا خواهد شد.

در پایان مهندس آقا کثیری طرح تاپ را تشریح کرد.

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم