• 06 آذر 1403

گفت‌وگو با دکتر رستمیان /کارگاه‌های فناوری، کارآفرینی و کسب‌وکار، امتیاز فرهنگی گرفتند

گفت‌وگو با دکتر رستمیان /کارگاه‌های فناوری، کارآفرینی و کسب‌وکار، امتیاز فرهنگی گرفتند

با پیگیری های دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه و موافقت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ، کارگاه « مدل کسب و کار برای راه اندازی یک کسب و کار نوپا( استارتاپ) سلامت» توانست در کمیسیون ماده یک ارتقای اساتید امتیاز فرهنگی را به خود اختصاص دهد.


با پیگیری های دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه و موافقت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ، کارگاه « مدل کسب و کار برای راه اندازی یک کسب و کار نوپا( استارتاپ) سلامت» توانست در کمیسیون ماده یک ارتقای اساتید امتیاز فرهنگی را به خود اختصاص دهد.

در این خصوص مصاحبه ای با دکتر رستمیان، معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه به منظور اهمیت اطلاع رسانی این مهم، ترتیب داده شد که در ادامه می خوانید:

ترویج فرهنگ فناوری چه نتایجی را در حرکت دانشگاه بسوی دانشگاه کارآفرین ایفا خواهد کرد؟

حرکت دانشگاه به سمت کارآفرین شدن، تمایل به تجاری سازی نتایج دانش فنی و توسعه اقتصاد دانش بنیان است. دانشگاه کارآفرین علاوه بر آموزش و پژوهش، عامل تحقق نوآوری فناورانه به ویژه در فضای فناوری ها پیشرفته می گردد. افرادی که در دانشگاه دانش کسب می کنند به همان اندازه باید در جهت کسب مهارت نیز تلاش کنند و برای عملیاتی نمودن آن نیازمند فناوری هستیم تا بتوانیم آن را در کشور اجرا کنیم. برای کسب مهارت باید ارتباط قوی با سایر سازمان ها و نهاد ها ایجاد کنیم. فعالیت در عرصه فناوری به عهده همه واحدهاست اما در این میان نقش اعضای هیئت علمی از همه پررنگ تر است، چرا که این افراد از قدرت و علم بالایی برخوردارند و با کسب مهارت می توانند نقش بسزایی در تولید فناوری ایفا کنند.

تاثیر و پیامد های مثبت اختصاص امتیاز فرهنگی به برنامه های آموزشی دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه دانشگاه را ذکر بفرمایید؟

امتیاز فرهنگی که به دوره های فناورانه دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه دانشگاه داده می شود باعث می شود اساتیدی که احساس نیاز می کنند یا چنین دوره هایی را در برنامه های آموزشی خود نداشتند در این دوره ها شرکت کنند و با کسب مهارت و فعالیت در عرصه فناوری میزان تولیدات و در نتیجه ارزش افزوده کشور را افزایش دهند.

انتظار شما بعنوان معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه از اعضای هیئت علمی، محققین و فناوران، دانشجویان و کارکنان دانشگاه برای شرکت در برنامه های آموزشی فرهنگی مرتبط با فناوری چیست؟

این نوع کارگاه ها باید خیلی خوب اطلاع رسانی شود تا همه بدانند چنین کارگاههایی در دانشگاه برگزار می گردد. هرکسی بر اساس احساس نیاز خود باید در این دوره ها شرکت کند و در راستای مسئولیتی که دانشگاه به او محول کرده وظایفش را به درستی انجام دهد.

معاونت اجتماعی- فرهنگی دانشگاه چه برنامه هایی را برای توسعه همکاری های فی مابین با دفتر توسعه فناوری سلامت مدنظر دارد؟
در بخش اجتماعی این معاونت واحدهایی به اسم سازمان های مردم نهاد( سمن)، خیرین و مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت وجود دارد. سازمان های مردم نهاد (سمن) گروه های اجتماعی هستند، که متشکل از افراد علاقه مند به برطرف کردن یک معضل(اعتیاد، تخریب محیط زیست، آسیب های اجتماعی، حفظ میراث فرهنگی، بهداشت و...) بوده و برای تحقق هدف خود به صورت داوطلبانه در یک ساختار قانونی منسجم به صورت غیر دولتی، غیر سیاسی، غیر انتفاعی و غیر تجاری به فعالیت های خیرخواهانه می پردازند. سمن ها در جوامع پیشرفته دنیا نقش بسزایی در توسعه زیرساخت های مدنی و اجتماعی دارند. پیگیری حقوق شهروندی و ایفای نقش واسط بین آحاد مردم و دولت از مهم ترین کارکردهای این سازمان ها است. حال با توجه به حجم بالای مشکلات در جامعه در حوزه های مختلف که رفع آن قطعا بدون همراهی مردمی از عهده هیچ دولتی برنمی آید؛ ضرورت توجه به این امر اجتناب ناپذیر است.تعداد این سازمان ها در کشور ما خیلی کم است یکی از فعالیت هایی که دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه می تواند انجام دهد تربیت اعضای هیئت علمی به عنوان مشاور علمی به منظور تشکیل سازمان های مردم نهاد است.

دوم اینکه پیشرفت دانشگاه در عرصه پزشکی از زمان جنگ تا کنون نشانگر توانمندی دانشگاه می باشد.دانشگاه با این خودباوری که پیدا کرده است می تواند کارهای بزرگی در عرصه فناوری انجام دهد و با افزایش فناوری ها ارزش افزوده و درنتیجه صادرات کشور را افزایش دهند و تا حدی دانشگاه را به استقلال مالی برساند.

سوم فعالیت های خیرین و اوقاف است که تا کنون فعالیت های زیادی در جهت تامین فضای فیزیکی و تجهیزات پزشکی انجام داده اند. خیرین در همه عرصه ها می توانند فعالیت کنند اما در ابتدا باید نیازهای کشور و فناوری را برای برای آنها شرح دهیم چرا که خیرین ما هنوز در این عرصه ها فعالیتی نکرده اند.اما ظرفیت خیرین ما بالاست. دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه می تواند با ارائه فعالیت های فناوری دانشگاه با خیرین همکاری های متعددی داشته باشد، در این بخش باید به این موضوع تاکید شود که سرمایه گذاری در عرصه فناوری ارزش افزوده بالایی خواهد داشت و می تواند کشور را به رتبه های علمی خوبی برساند و میزان اشتغال را بالا ببرد.
البته این حمایت ها باید از سطوح بالاتر نیز صورت گیرد. سیاست های راهبردی که دولت می تواند داشته باشد و حمایت های ساختاری که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور باید به آن توجه کند.

در انتها دکتر رستمیان از برگزاری چنین کارگاههایی توسط دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه تشکر کرد و پیشنهاد داد این دوره ها در بیمارستان ها هم اجرا شود، چراکه از استقبال خوبی برخوردار خواهد شد.

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم