گفتگو با دکتر شاهین آخوندزاده معاون پژوهشی دانشکده پزشکی در راستای برگزاری همایش و فن بازار ملی سلامت
در روز برگزاری همایش و فن بازار ملی سلامت با دکتر شاهین آخوندزاده استاد گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاون پژوهشی دانشکده پزشکی گفتگو کردیم.
در روز برگزاری همایش و فن بازار ملی سلامت با دکتر شاهین آخوندزاده استاد گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاون پژوهشی دانشکده پزشکی گفتگو کردیم.
لطفاً بفرمایید دیدگاه شما بهعنوان معاون پژوهشی دانشکده پزشکی به ارتباط با صنعت و اهمیت آن در تقویت آموزش و نیاز محور کردن پژوهش چیست؟
در جهان آموزش تحصیلات تکمیلی در حوزه غیر بالینی عملاً با صنعت در ارتباط است، البته تعریفی که من از صنعت دارم کارخانه نیست بلکه هرجایی خارج از گروه دانشکده و یا دانشگاه صنعت محسوب میشود. در جهان صنعت درخواست استفاده از دانش فنی دانشگاه را دارد؛ بنابراین اینگونه نیست که ابتدا دانشجو جذب شود سپس به دنبال صنعت خود بگردد، بلکه صنعت از دانشگاه تقاضا میکند با پرداخت بودجه جذب دانشجویان بتوانند از ظرفیتهای دانشگاه استفاده نماید. این به معنی تحقیقات بر اساس حل مشکل یک سازمان و یا بخشی از جامعه است که نیاز خود را از دانشگاه درخواست کرده و بودجه آن را نیز تأمین میکند. این فضا رقابتی است و استادی که دانشجوی بیشتری از طریق حمایت صنعت جذب نمایند بودجه بیشتری نیز دریافت کرده است و اگر توان رقابت نداشته باشد حذف میشود. در کشور ما اینگونه نیست چون صنعت ما دولتی و نیمهدولتی است و رقابتی هم وجود ندارد؛ بنابراین برای تحقیقات هزینهای از جانب صنعت پرداخت نمیشود. در چند سال گذشته صنایع کوچک که در کشور به وجود آمدهاند عمدتاً دانشمحور بودهاند و توسط اساتید دانشگاه نیز تأسیس شدند و چون در این سیستم رقابت وجود دارد بنابراین شرکتهای دانشبنیان به سمت دانشگاه تمایل دارند و حاضرند برای پژوهش محصول محور هزینه پرداخت کنند. البته شرایط حاضر کشور و تحریمها که برای ما مشکلات زیادی را ایجاد کرده است وضعیت مناسبی برای حرکت به سمت درست برای جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی به وجود آورده است. نگاه من به ارتباط به صنعت نگاه آموزش محور است.
خروجیهای دانشکده پزشکی در حوزه ارتباط با صنعت و فناوری تاکنون چه بوده است؟
یکی از قویترین و پرکاربردترین گروههای آموزشی دانشگاه و دانشکده پزشکی گروه فیزیک و مهندسی پزشکی است که چندین شرکت دانشبنیان و محصولاتی درزمینهٔ تجهیزات پزشکی، جراحی، کمک جراحی و تصویربرداری دارد.
البته نکتهای برای تعامل در این زمینه نیز وجود دارد قطعاً در رقابت با نمونههای خارجی عقبتر هستیم ولی اگر تعهدی برای ارتقا وجود داشته باشد و در مقابل صبر و تحمل و تعصب ملی برای ارتقاء کیفیت و خرید کالا ایرانی وجود داشته باشد انشا الله با این فداکاری پیشرفت خوبی خواهیم داشت.
برنامههای آتی دانشکده برای توسعه ارتباط با صنعت و فناوری چیست؟
همانطور که در حوزه پژوهش ابتدا آموزش دادیم و دستورالعملها نیز اعضای هیئتعلمی را به این سمت سوق داد؛ در حوزه فناوری نیز ابتدا باید دانشجویان و اعضای هیئتعلمی آموزش داده شوند و در ادامه رویکرد فناورانه داشته باشیم بهطوریکه الزاماً کارهای ما مقاله نباشد و بهتدریج به سمت فناوری حرکت کنیم. البته مخالف هستم که هر یک از اعضای هیئتعلمی یک شرکت دانشبنیان داشته باشند بلکه باید فقط بخشی از اساتید برای تأسیس شرکت تشویق شوند.
ارسال به دوستان