در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی
دانشگاه علوم پزشکی تهران از دستگاه پتاسکن (Xtrim) رونمایی کرد
در پنجمین دوره نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاون تحقیقات و فنآوری دانشگاه از دستگاه پتاسکن (Xtrim) رونمایی کردند.
در پنجمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی که دوشنبه 4 اردیبهشت 96 در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران برپا شد، دکتر محمدرضا آی استاد گروه فیزیک پزشکی و مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مدیرعامل شرکت دانشبنیان پرتونگار پرشیا و سازنده دستگاه P recinical PET Imaging System در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه، گفت: نام این دستگاه توموگرافی با نشر پوزیترون است که در نوع خود پیشرفتهترین دستگاه به شمار میآید.
وی افزود: این دستگاه از پیشرفتهترین سیستمهای تصویربرداری عملکردی مولکولی است که میتوان در تحقیقات بنیادی سلولی مولکولی و تحقیقات سرطانشناسی و همچنین طراحی و ساخت رادیو داروهای جدید از آن استفاده کرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: با استفاده از این دستگاه میتوان مانیتورینگ درمان را نیز انجام داد و با دستیابی به این فناوری میتوان بهراحتی نمونه انسانی آن را طراحی کرد.
دکتر آی افزود: این دستگاه در آمریکا، فرانسه و آلمان تولید میشود و حالا ایران میتواند با یکسوم قیمت نمونههای خارجی این محصول را تولید کند درحالیکه پیشازاین به دلیل مصارف خاصی که دارد جز اقلام تحریمی محسوب میشد.
وی ساخت این دستگاه را نوآورانه خواند و گفت: اینیک دستگاه نوآورانه است که توسط مهندسی معکوس ساخته نشده و تمامی چیدمان آن توسط خودمان انجامگرفته است. ضمن اینکه، برای این دستگاه 3 بتنت در کشور آمریکا به ثبت رساندهایم که جزو تکنولوژیهای استراتژیک محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان پرتونگار پرشیا، اظهار کرد: این شرکت در مرکز رشد دانشگاه فعالیت میکند و برای ساخت این دستگاه برخی شرکتهای دیگری که در این مرکز حضور دارند در انجام بعضی خدمات ما را یاری کردند.
وی افزود: برای رونمایی از دستگاه پتاسکن انسانی تستهای بینالمللی توسط سازمان پژوهشهای علمی صنعتی انجام گرفت و استاندار آن تأیید شد.
دکتر آی بابیان اینکه، این دستگاه با دریافت وامی که از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت کردیم ساختهشده و مقررشده پس از فروش این وام بازپرداخت شود، تصریح کرد: البته با اخذ مجوز CE قطعاً امکان صادرات هم وجود دارد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران بابیان اینکه، نمونه خارجی این دستگاه بین 1 تا یک و نیم میلیون یورو قیمت دارد، گفت: دانشکدههای داروسازی، مراکز پزشکی هستهای، مراکز تحقیقاتی و شرکتهای داروسازی مشتریان این دستگاه محسوب میشوند که میتوانند با یکسوم تا یکچهارم قیمت کمتر از نمونه خارجی آن، این دستگاه را خریداری کنند.
دکتر آی یادآور شد: اولین مرکزی که این دستگاه در آنجا آغاز بکار میکند آزمایشگاه مرجع دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
وی در پایان سخنان خود ساخت این دستگاه را یک کار گروهی خواند و از زحمات تمامی کسانی که در ساخت و بهرهبرداری این دستگاه یاری رسانند تشکر و قدردانی کرد.
در پایان این مراسم از سه دانشگاه علم و صنعت، صنعتی اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی تهران بهواسطه خرید از نمایشگاه در سال گذشته با اهدای لوح تقدیر و 500 میلیون تومان تسهیلات خرید از نمایشگاه تقدیر شد.
در حاشیه این مراسم، دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ساخت این دستگاهها یک صنعت جدید و دانشبنیان در کشور محسوب میشود که از تکنولوژی بالایی برخوردار است. دستگاه پتاسکن انسانی، کاربرد بالینی برای انسان خواهد داشت که امیدواریم تا سال آینده تائیدیههای فنی دستگاه پتاسکن انسانی اخذ و مورداستفاده قرار گیرد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: از این دستگاه میتوان در طراحی و ساخت رادیو داروهای جدید تشخیصی و درمانی، در شناخت پدیدههای فیزیولوژیک و فارماکولوژیک و همچنین در تحقیقات بنیادی سلولی و مولکولی و تحقیقات سرطانشناسی و بررسی روشهای جدید تشخیصی و درمانی استفاده کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: معاونت علمی از ساخت این دستگاهها حمایت میکند تا باقیمت مناسب وارد بازار شوند.
دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز بابیان اینکه، تاکنون بیش از 50 آزمایشگاه مرکزی در دانشگاهها و مراکز علمی کشور با استفاده از تجهیزات تولید داخل تکمیل و راهاندازی شده، اظهار کرد: با توجه به ایجاد فرهنگ اقتصاد دانشبنیان در کشور و نیز فعالیت 39 پارک علم و فناوری و هزار شرکت دانشبنیان فعال در پارکها خوشبختانه 32 هزار شغل ایجادشده که از این تعداد، ایجاد حدود 10 هزار شغل به سه سال گذشته برمیگردد.
وی افزود: در مدت سه سال گذشته بالغبر ۵۰۰ میلیون دلار محصولات دانشبنیان صادرشده، تصریح کرد: طی سالهای گذشته اعتباراتی درخور ۶۰ الی ۷۰ میلیارد تومان بهطور مشترک توسط وزارت علوم و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گذاشتهشده تا دانشگاهها بتوانند از محصولات ساخت ایران خریداری کنند.
دکتر فرهادی تصریح کرد: در نمایشگاه تجهیزات بیش از ۱۰ هزار محصول عرضهشده که امیدواریم دانشگاهها و مراکز علمی بهترین مخاطب برای این محصولات باشند. این محصولات ازنظر تکنولوژی قابلمقایسه با سالهای گذشته نیست و از سطح بالایی برخوردار است.
پنجمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران از چهارم تا هفتم اردیبهشتماه سال جاری با حضور 370 شرکت دانشبنیان در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران در حال برگزاری است.
ارسال به دوستان