نشست ماهانه دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه
اولین نشست دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه با مسئولین و اساتید و فناوران دانشکده فناوریهای نوین
نشست با حضور اعضاي محترم در روز دوشنبه مورخ 95/03/16بر گزار شد.
در ابتدای جلسه جناب آقای دکتر رضا فریدی مجیدی، معاون پژوهشی دانشکده ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین و معرفی اعضای دانشکده حاضر در جلسه، از تلاشهای انجام گرفته توسط دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه قدردانی نموده و موفقیتهای به دست آمده در رابطه با فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان و فراهمآوری امکان ساخت و تولید محصولات فناورانه را مرهون اقدامات ارزنده این دفتر به شمار آوردند. سپس ایشان با ارائه گزارشی اجمالی اهم دستاوردها و موفقیتهای تحقق یافته در سال 1394 در حوزه ارتباط با صنعت در دانشکده را برای حاضرین بازگو نمودند.
در ادامه جلسه جناب آقای دکتر محمدرضا منظم ضمن معرفی اعضای شرکت کننده از طرف دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه در جلسه، از محتوا و نحوه ارائه گزارش توسط آقای دکتر فریدی ابراز خرسندی نموده و فعالیت انجام گرفته در دانشکده فناوریهای نوین پزشکی را در خصوص موضوعات مرتبط با فناوری و خلق محصولات فناورانه تحسین برانگیز دانستند. ایشان فعالیتهای رابطین دفاتر ارتباط با صنعت واحدها و دانشکدههای تابعه دانشگاه را در پیشبرد اهداف دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه مفید و موثر قلمداد نمودند و ابراز امیدواری کردند که در سال جاری فعالیت رابطین این دفاتر توسعه و گسترش یافته و برنامهها و اقدامات تازهای در راستای تحقق اهداف دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه به مرحله اجرا گذاشته شود.
آقای دکتر منظم در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه مهم آموزش و برگزاری دورههای آموزشی مرتبط با فناوری، تجاری سازی و صنعت اشاره نموده و برپایی همایشها و جشنوارههای علمی فناورانه را گامی اثربخش برای بسط و گسترش فرهنگ فناوری در دانشگاه برشمردند. دکتر منظم همچنین در ارتباط با فعالیت شرکتهای دانش بنیان در دانشگاه و دانشکده فناوریهای نوین پزشکی توجه به نقش کارآفرینی شرکتهای دانش بنیان را متذکر شده و لزوم توجه به محاسبه شاخصهای مهمی چون نسبت شرکتهای دانش بنیان به تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه را در بیان آمار عملکرد آنان خواستار شدند. ایشان همچنین مطالعه و بهرهمندی از محتویات دستورالعمل و بسته حمایتی تدوین شده توسط وزارت متبوع در خصوص فعالیت های فناورانه و محصول محور دانشگاه، شرکتهای دانش بنیان و ارتباط با صنعت را حائز اهمیت دانسته و پیشنهاد نمودند تا کارگروهی به طور ویژه و تخصصی نسبت به بررسی دقیق مفاد این بسته و امکان یابی استفاده از تسهیلات و فرصتهای دیده شده در آن اقدام نماید.
در ادامه جلسه جناب آقای علیرضا احمدیان رییس دانشکده فناوریهای نوین پزشکی نیز از برگزارکنندگان این جلسه تقدیر و تشکر نموده و ضمن حمایت از تداوم فعالیت شرکتهای دانش بنیان لزوم در نظر داشتن شاخصهای عملکرد کیفی شرکتهای دانش بنیان را به جای تمرکز بر گسترش تعداد شرکتهای دانش بنیان متذکر شدند. ایشان همچنین تغییر نگاه و رویکرد مسئولین دانشگاه را در همسویی فعالیتهای تجاری سازی مبتنی بر فناوری و دانش اقتصاد بنیان با وظایف دانشگاهی و آموزشی و پژوهشی اعضای هیات علمی را رخدادی مبارک قلمداد نموده و رفع این تعارض را گامی مهم در تحقق اهداف دانشگاههای نسل سوم و فناورمحور به شمار آوردند. آقای دکتر احمدیان تعامل و مشارکتهای علمی و اجرایی در میان شرکتهای دانش بنیان را نیز مهم دانسته و برقراری ارتباطات اثربخش در این زمینه را میان شرکتهای دانش بنیان خواستار شدند.
موضوع دیگر که رییس دانشکده فناوریهای نوین پزشکی در این جلسه لزوم پرداختن و اجرایی شدن آن را حائز اهمیت دانستند مسئله حمایت از طرح های فناورانه دانشگاه و ایجاد گرنتهای پژوهشی در دانشگاه بود به گونهای که امکان تقبل هزینه های اجرای طرح های پژوهشی فناورانه تا میزان 50% فراهم آورده شود. لزوم ایجاد ساز و کاری علمی و مناسب برای تعیین و قیمت گذاری دانش فنی از دیگر موضوعاتی بود که ایشان در این جلسه به آن اشاره نمودند.
در این نشست همچنین هر یک از مدیران گروههای پنجگانه آموزشی دانشکده طی سخنانی به پارهای از موضوعات مرتبط با برنامهها و فعالیت های دفتر همکاری دانشگاه، صنعت و جامعه اشاره داشتند که این نکات در جمع بندی نهایی جلسه و تصمیمات اتخاذ شده در این نشست گنجانده شده است.
موضوع پایانی نشست مبحث علامت تجاری دانشگاه Branding بود که جناب آقای زرین در این خصوص توضیحاتی را ارائه نموده و خواهان تشکیل کارگروهی متشکل از خبرگان فن برای تدوین راهبردهای مد نظر دانشگاه در این مقوله شدند.
ارسال به دوستان