• 03 آذر 1403

5 تا 8 اردیبهشت ماه، در نمایشگاه بین المللی تهران

گزارش چهارمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران

5 تا 8 اردیبهشت ماه، در نمایشگاه بین المللی تهران

چهارمین دوره این نمایشگاه به عنوان یک الگو و مدل فناور و موفق کشور در حوزه تحریک تقاضا، بازارسازی برای کسب و کار و فروش محصولات دانش بنیان ایرانی 5 تا 8 اردیبهشت ماه سال جاری با حضور شرکت‌های دانش بنیان داخلی این حوزه در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.

   مراسم افتتاحیه با حضور آقای دکتر اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور؛ آقای دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور؛ آقای دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری؛ آقای دکتر حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و جمعی از مدیران، صنعت‌گران و فعالان حوزه فناوری‌های نوین برگزار شد.


 

   معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور در سخنانی مهم‌ترین رسالت نمایشگاه تجهیزات ساخت ایران را ایجاد بازار مناسب برای شرکت‌های دانش‌بنیان دانست و افزود: «از ابتدا هدف ما این بود که مدل جدیدی را در توسعه بازار برای شرکت‌های دانش‌بنیان تعریف کنیم که خوشبختانه در این عرصه موفق بودیم.

    دکتر ستاری با بیان این که این مدل موفق می‌تواند در دیگر حوزه‌ها از جمله عرصه تجهیزات دانش‌بنیان پزشکی ورود پیدا کند، بیان کرد: «نخستین سالی که نمایشگاه برگزار شد تعداد محدودی از تجهیزات و دستگاه‌های آزمایشگاهی حضور داشتند، اما در چهارمین دوره شاهد حضور طیف گسترده و قابل‌توجهی از محصولات دانش‌بنیان با فناوری بالا هستیم، به‌طوری که یارانه محصولات سطح چهارم عرضه شده در نمایشگاه سال‌های قبل حذف شد.

وی افزود: «مدل هدایت تسهیلات دولتی به سوی خصوصی‌سازی توانسته با یک نظارت و راهبری مناسب بازار خوبی را برای شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد کند که به دیگر عرصه‌ها قابل ‌تعمیم است.

   
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم به سخنرانی پرداخت و با اشاره به موافقت و تصویب تخصیص اعتبار به منظور تأمین تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز مراکز علمی و پژوهشی کشور ابراز امیدواری کرد، دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی بتوانند خریدهای موردنیاز خود را انجام دهند. وی افزود: «تأمین تجهیزات ۱۲۰ آزمایشگاه مرکزی کشور در دستور کار قرار دارد که با برنامه‌ریزی مدون تحقق یابند".

   
فرهادی با اشاره به وجود بیش از ۳۸ پارک علم و فناوری نقش این پارک‌ها در رشد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان را مهم ارزیابی کرد و افزود: «خوشبختانه ضوابط و تسهیلاتی که می‌تواند به شرکت‌ها در رشد و توسعه فناوری و در نهایت تولید محصولات پیشرفته کمک کند، رو به افزایش است. امیدواریم با حرکت جدی در همین مسیر، عمده نیازهای کشور به دست فناوران داخلی و یا با مشارکت با دیگر کشورها برطرف شود

در این مراسم از چهار دانشگاه که در دوره پیشین نمایشگاه خریدهای قابل‌توجهی از نمایشگاه داشته‌اند و همچنین سه شرکت دانش‌بنیان که محصولات با کیفیتی ارائه کرده بودند قدردانی شد.

    «دانشگاه صنعتی شریف»، «دانشگاه امیرکبیر»، «دانشگاه صنعتی اصفهان» و «دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان واحد خوراسگان» به عنوان دانشگاه‌های منتخب و شرکت‌های «طیف‌گستر فراز»، «آرا‌ پژوهش» و «دانش‌ پژوهش فجر» به عنوان شرکت‌های دانش‌بنیان برگزیده سومین دوره نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران مورد تقدیر قرار گرفتند.
 
شایان ذکر است، در چهارمین دوره این نمایشگاه ۳۳۰ شرکت دانش‌بنیان و فناور به ارایه بیش از ۹۰۰۰ تجهیز و مواد آزمایشگاهی ساخت داخل می‌پردازند.

 

 

 

 

   یکی از موارد قابل توجه در ادامه برگزاری نمایشگاه چهارمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران نشست خبری برگزار شده در شرکت نانو فناوران مقیاس با حضور دبیر ستاد توسعه و فرهنگ اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور بود .

   آقای دکتر رضا فریدی مجیدی، رئیس شرکت نانو فناوران مقیاس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره صادرات دستگاه الکتروریس گفت: این دستگاه که به کره جنوبی صادر و سه برابر قیمت داخلی به کره جنوبی فروخته شده و کمک های زیادی در بحث داربست های سلولی و فیبریلاسیون دارد. ایشان اشاره کردند که در ابتدا از دستگاه های کوچک شروع کرده و بعد از آن توانستیم آنها  را ارتقا دهیم و دانش آن را به مالزی، نیجریه و پاکستان صادر کنیم.

    وی تشریح کرد: طریقه کار به این صورت است که کاغذ فیلتری که الیاف نانو فیبر دارد را روی کاغذ فیلتر معمولی قرار دادیم و تست های مختلفی انجام دادیم تا بدون افت تنفس از ماسک هایی با این الیاف بتوان استفاده کرد.

    وی تاکید کرد: اگر از این نانو فیبر در نیروگاه ها استفاده کنیم یک درصد راندمان سوخت برق را افزایش دادیم و از این دستگاه شش عدد را واگذار کردیم و نزدیک به 20 نیروگاه از این تکنولوژی استفاده می کنند. سال گذشته ماسک هایی که با نانو الیاف ارتقا پیدا کردند 20 میلیون تولید داشتند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه بین الملل جایگاه خوبی داریم گفت: خوشبختانه کشور ما نیز جایگاه خوبی دارد و توانسته بین 22 شرکت از 12 کشور دنیا قرار بگیرد.

   دکتر فریدی در ادامه تاکید کرد: دانش فنی این دستگاه نزدیک به چهار میلیارد تومان به مالزی  فروخته شده و خود این دستگاه در ایران 450 میلیون تومان فروخته می شود که در حال حاضر به کره جنوبی یک میلیارد و 400 میلیون تومان فروخته شده است.

   معاون علمی و فناوری رییس جمهوری نیز از بخش های مختلف شرکت دانش بنیان فناوران نانومقیاس بازدید کرد و در جریان پیشرفت ها و فرآیند صدور کالاهای تجاری سازی شده این شرکت به کشور کره جنوبی قرار گرفت.

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم